Νέα BMW X1 M35i xDrive με έως 317 άλογα

Η BMW παρουσίασε την κορυφαία έκδοση της νέας X1, η οποία παράλληλα γίνεται το ισχυρότερο τετρακύλινδρο παραγωγής στα χρονικά των Βαυαρών. Ο λόγος για την M35i xDrive και τα 317 άλογα του 2.0λιτρου τούρμπο κινητήρα της, που της χαρίζουν την ιστορική διάκριση.

Εμφανισιακά δεν κρύβει στο ελάχιστο τις δυνατότητές της, καθώς το πακέτο M βάζει στο νόημα ακόμα και τους πλήρως ανυποψίαστους. Ο επιθετικός εμπρός προφυλακτήρας με τις μεγαλύτερες εισαγωγές, η μαύρη μάσκα και το σηματάκι «M», τα σκουρόχρωμα φανάρια, οι 19άρες ζάντες (προαιρετικά) με τις κόκκινες δαγκάνες πίσω από αυτές (4πίστονες με δίσκους 15,2 ιντσών εμπρός, μονοπίστονες με δισκόπλακες 13 ιντσών πίσω), οι πλαϊνές ποδιές  και το πίσω μέρος με το διαχύτη, τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και την αεροτομή χαρίζουν έναν πρωτόγνωρο -για X1- δυναμισμό, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα καθαρόαιμα τέκνα του M GmbH.

Ίδιες χάρες διέπουν και το εσωτερικό, όπου συναντάμε δερμάτινες επενδύσεις σε συνδυασμό κόκκινου-μαύρου, δυο εντυπωσιακά μπάκετ για οδηγό-συνοδηγό, πανοραμική ηλιοροφή, μπόλικες επενδύσεις alcantara και αλουμινίου, σήματα «Μ» παντού και για πρώτη φορά σε BMW, το νέο λειτουργικό σύστημα OS 9. H ενιαία διάταξη Curved Display με οθόνη 10,25 ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και 10,7 ιντσών για το infotainment, εννοείται είναι παρούσα.

Παρών είναι και ο 2.0λιτρος τετρακύλινδρος τούρμπο TwinPower, εδώ στην ισχυρότερη μορφή του μέχρι σήμερα. Κάτι που αυτομάτως τον καθιστά ως τον πιο δυνατό τετρακύλινδρο όλων των εποχών για τα δεδομένα της BMW. Η απόδοση ανέρχεται στους 317 ίππους μεταξύ 5.750-6.500 σ.α.λ. και τα 400 Nm στις 2.000-4.500 σ.α.λ., επικουρούμενη από ενισχυμένο στρόφαλο, βελτιστοποιημένη λίπανση για τα έμβολα με κύκλωμα ψύξης, και κουζινέτα που προέρχονται από το μεγαλύτερο 3.0λιτρο εξακύλινδρο TwinPower. H δύναμη μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου και συστήματος τετρακίνησης, που συν τοις άλλοις διαθέτει μηχανικό μπλοκέ διαφορικό στο κέντρο. Παράλληλα συναντάμε ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και τη λειτουργία M Sport Boost, που ενεργοποιείται όταν τραβήξεις το αριστερό paddle αλλαγής για πάνω από 1 δλ. και θέτει όλα τα συστήματα (τιμόνι, κινητήρα, κιβώτιο, ανάρτηση) στο πιο επιθετικό πρόγραμμα.

Όλα τα ανωτέρω οδηγούν σε επιδόσεις που καθιστούν την X1 M35i xDrive ως ένα από τα ταχύτερα crossover που κυκλοφορούν. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε μόλις 5,2 δλ. και η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, εκτός κι αν οι τροχοί περιβάλλονται από χειμερινά ελαστικά (SUV είναι εξάλλου). Τότε, η τελική περιορίζεται στα 209 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store