Η BMW Vision Neue Klasse δείχνει το μέλλον της BMW

Με το νέο πρωτότυπο BMW Vision Neue Klasse, η Γερμανική μάρκα παρουσιάζει πώς θα είναι η επόμενη γενιά οχημάτων της από το 2025. Ενσωματώνει μία νέα σχεδιαστική γλώσσα με λιτές γραμμές και κάποιες ρετρό αναφορές στο αμάξωμα. Αυτή η προσέγγιση τονίζει τα εμβληματικά στοιχεία της BMW όπως η μάσκα νεφρών, και το ‘Hofmeister kink’ όπως ονομάζεται η γωνία που σχηματίζουν τα πλαϊνά πίσω παράθυρα. Οι μετατοπισμένες προς τα πίσω γυάλινες επιφάνειες και η έντονη κλίση προς τα εμπρός του μπροστινού τμήματος που θυμίζει ρύγχος καρχαρία αποτελούν στοιχεία που χαρακτηρίζουν την BMW. Οι αεροδυναμικές ζάντες των 21 ιντσών αποτίουν φόρο τιμής στην κλασική σχεδίαση σταυρωτών ακτίνων που αντλούν έμπνευση από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ταυτόχρονα, οι έντονες εσοχές μπροστά και πίσω, καθώς και τις μεγάλες επιφάνειες παραθύρων, διαμορφώνουν μια νέα αισθητική.

Ο νέος σχεδιασμός των χαρακτηριστικών αισθητικών στοιχείων της μάρκας, όπως η μάσκα και οι δίδυμοι προβολείς, μεταμορφώνουν το εμπρός μέρος σε ένα ενιαίο χώρο αλληλεπίδρασης. Ένα φωτιστικό εφέ σε μορφή τρισδιάστατου animation ξεκινά τη διαισθητική αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος μόλις πλησιάσει το αυτοκίνητο. Τα στοιχεία E Ink στο κάτω τμήμα των πλευρικών παραθύρων συμμετέχουν επίσης στο σενάριο καλωσορίσματος, κατευθύνοντας την προσοχή στην περιοχή αισθητήρων που ενεργοποιεί το αυτόματο άνοιγμα της πόρτας. Η πρωτοποριακή τεχνολογία καθορίζει ομοίως τη σχεδίαση των πίσω φώτων, με τρισδιάστατα εκτυπωμένα φωτιστικά σώματα που εκτείνονται σε πολλά επίπεδα.

Στο εσωτερικό της BMW Vision Neue Klasse τα αναλογικά χειριστήρια έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Η αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και αυτοκινήτου πραγματοποιείται μέσω του BMW Panoramic Vision, της κεντρικής οθόνης και των πλήκτρων πολλαπλών λειτουργιών στο τιμόνι. Η εμπειρία χρήστη ολοκληρώνεται με το BMW Intelligent Personal Assistant που ελέγχεται αξιόπιστα μέσω φωνητικών εντολών. Με το BMW Panoramic Vision, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για πρώτη φορά στη Neue Klasse, οι πληροφορίες προβάλλονται στο ιδανικό ύψος στο οπτικό πεδίο του οδηγού και, για πρώτη φορά, σε όλο το πλάτος του παρμπρίζ. Στην επόμενη γενιά του BMW iDrive, τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός μπορούν να αλληλεπιδρούν με τις πληροφορίες που εμφανίζονται στο BMW Panoramic Vision. Οι οδηγοί μπορούν να μετακινήσουν περιεχόμενο που εμφανίζεται στην κεντρική οθόνη στο BMW Panoramic Vision με μια απλή χειρονομία.

Ο άρτιος συντονισμός μεταξύ του ατμοσφαιρικού φωτισμού και των γραφικών στοιχείων της κεντρικής οθόνης και του BMW Panoramic Vision εμπλουτίζει την εμπειρία – η οποία μπορεί επίσης να εξατομικευτεί μέσω των My Modes. Στο My Mode με την ονομασία ‘Sport’, συγκεκριμένες ενδείξεις τοποθετούνται σε κίτρινο φόντο για να υποστηρίζουν τη δυναμική οδήγηση. Το νέο BMW iDrive βασίζεται σε μια τέλεια ενσωματωμένη αρχιτεκτονική λογισμικού που ενοποιεί δεδομένα σχετικά με την οδηγική εμπειρία και το σύστημα infotainment με δεδομένα από το ηλεκτρονικό και ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος και το cloud της BMW. Έτσι, η αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και οχήματος μπορεί να προσαρμοστεί ακόμα περισσότερο στην οδηγική κατάσταση και τις ατομικές ανάγκες, διαμορφώνοντας μία εντελώς νέα αντίληψη της κινητικότητας.

Τα φωτεινά κοτλέ υφάσματα δημιουργούν μια άνετη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της BMW Vision Neue Klasse. Ο ανοιχτόχρωμος πίνακας οργάνων υποστηρίζει το τιμόνι, το οποίο είναι πεπλατυσμένο στο πάνω και στο κάτω μέρος, καθώς και την κεντρική οθόνη με Matrix-Backlight σε σχήμα παραλληλογράμμου. Μια βάση φόρτισης smartphone και ο χώρος του γυάλινου επιλογέα ταχυτήτων βρίσκονται στην κεντρική κονσόλα. Τα εμπρός καθίσματα συνδέονται στο δάπεδο με μία μόνο βάση στήριξης, απελευθερώνοντας πρόσθετο χώρο για τα πόδια στο πίσω τμήμα, όπου οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν την ευρυχωρία που δημιουργείται από την ύπαρξη δύο ανεξάρτητων καθισμάτων. Ο σχεδιασμός του εσωτερικού, στο οποίο δεν χρησιμοποιείται καθόλου διακοσμητικό χρώμιο ή δέρμα, συμβάλλει στη βελτιστοποίηση του ανθρακικού αποτυπώματος κατά τη διαδικασία παραγωγής.

Εκτός από τους εξαιρετικά αποδοτικούς ηλεκτροκινητήρες, οι σημαντικές εξελίξεις στη νέα τεχνολογία BMW eDrive περιλαμβάνουν πρόσφατα εξελιγμένες στρογγυλές κυψέλες μπαταρίας, με πάνω από 20% υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα σε σχέση με τις πρισματικές κυψέλες που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν. Η έκτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive θα βελτιώσει την ταχύτητα φόρτισης για τα μοντέλα Neue Klasse κατά έως και 30%, αυξάνοντας συγχρόνως την αυτονομία τους έως και 30%. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών των μέτρων, η συνολική αποδοτικότητα του οχήματος θα αυξηθεί έως και 25%.

Get it on Google Play Download on the App Store