Το θαυμαστό εσωτερικό του νέου Audi Q6 e-tron

Η Audi αποκαλύπτει πλήρως το εσωτερικό του νέου Q6 e-tron, το οποίο είχαμε δει μέχρι τώρα μόνο εξωτερικά με ελαφρύ καμουφλάζ. Το ταμπλό είναι προσαρμοσμένο περισσότερο από ποτέ στις ανάγκες του χρήστη και έχει σχεδιαστεί ανάλογα, συνδυάζοντας την υψηλή τεχνολογία και πολυτέλεια με πολύ ισορροπημένο τρόπο. Επεκτείνεται έως τις εμπρός πόρτες και δίνει την αίσθηση ότι αγκαλιάζει τους εμπρός επιβάτες, δημιουργώντας μια φιλόξενη αίσθηση. Επίσης, τα χρώματα και τα υλικά υψηλής ποιότητας, μερικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά, χρησιμοποιούνται και στα καθίσματα.

Εκτός από την αίσθηση της ευρυχωρίας, αυτή η φιλοσοφία ενισχύει την προσφερόμενη άνεση, μαζί με τους χαμηλά τοποθετημένους λεπτούς οριζόντιους αεραγωγούς. Ένα σετ χειριστηρίων σε μαύρο πάνελ είναι ενσωματωμένο στη λαβή της πόρτας του οδηγού και εναρμονίζεται κατάλληλα με το μοντέρνο εσωτερικό. Περιλαμβάνει τις πιο σημαντικές λειτουργίες, όπως ρυθμίσεις των καθρεπτών, λειτουργίες του καθίσματος και ρυθμίσεις φωτός και ορατότητας. Η Audi έχει κάνει χρήση βιώσιμων υλικών, όπως 100% ανακυκλωμένο πολυεστέρα, ενώ ανάλογα το μοντέλο διαφέρει ο διάκοσμος και οι επενδύσεις. Στο μοντέλο S υπάρχουν σπορ καθίσματα με μικροΐνες Dinamica ή λεπτό δέρμα Nappa. Εναλλακτικά διατίθενται ξύλινα ένθετα σε διάφορες αποχρώσεις και υφές, όπως και ματ βουρτσισμένο αλουμίνιο.

Οι χώροι είναι αναμενόμενα μεγάλοι για όλους. Στις αυξημένες ανέσεις που απολαμβάνουν οι πίσω επιβάτες με τον πολύ αέρα για τα πόδια, συμβάλλει και το επίπεδο δάπεδο. Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 526 λίτρα και φτάνει τα 1.529 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων με τη διάταξη 40:20:20. Επιπλέον υπάρχουν άλλα 64 λίτρα κάτω από το εμπρός καπό, όπου μπορούν να αποθηκευτούν τα καλώδια φόρτισης.

Μεταξύ των στοιχείων που κλέβουν την παράσταση στο εσωτερικό του νέου Audi Q6 e-tron, είναι η «ψηφιακή σκηνή» με τις οθόνες στο ταμπλό, σχεδόν σε όλο το πλάτος του. Η λεπτή, ανεξάρτητη πανοραμική οθόνη Audi MMI διαθέτει κυρτή σχεδίαση και τεχνολογία OLED. Αποτελείται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 11,9 ιντσών και την κεντρική οθόνη αφής 14,5 ιντσών. Παραπονεμένος δεν είναι ούτε ο συνοδηγός, αφού μπροστά του βρίσκεται μία οθόνη 10,9 ιντσών. Στα τεχνολογικά highlights ανήκει η το προαιρετικό head-up display επαυξημένης πραγματικότητας, όπου προβάλλονται πολλές πληροφορίες στο οπτικό πεδίο του οδηγού χωρίς να τον ενοχλούν.

Οι αγοραστές του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου που κατασκευάστηκε στο Ingolstadt θα επωφεληθούν από τον υψηλό βαθμό συνδεσιμότητας του οχήματος με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν πολλές λειτουργίες του πολυτελούς SUV χρησιμοποιώντας τον αυτοεκπαιδευόμενο φωνητικό βοηθό της Audi, τόσο online όσο και εκτός σύνδεσης. Ο χρήστης ενεργοποιεί το βοηθό με τη φράση «Hey Audi». Μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί μέσω διαφόρων άλλων σημείων επαφής και της εφαρμογής myAudi.

Get it on Google Play Download on the App Store