Νέο και τελευταίο Audi TT Final Edition

Από την ώρα που ανακοινώθηκε το φινάλε του Audi TT, έχουν παρουσιαστεί έως τώρα 3 «τελευταίες» ειδικές εκδόσεις. Οι Γερμανοί φαίνεται πως δεν θέλουν να αποχωριστούν το μικρότερο κουπέ τους, λανσάροντας ακόμα μία αποχαιρετιστήρια εκδοχή του. Αυτή τη φορά μάλλον πρόκειται για την απολύτως τελευταία, κρίνοντας από το όνομά της.

Το Final Edition λέει «αντίο» για το TT στην αγορά της Αμερικής, προσφερόμενο μόνο ως Roadster και αποκλειστικά στο πράσινο χρώμα Goodwood Green. Μια απόχρωση που ήταν από τις πιο δημοφιλείς στις Η.Π.Α., για την πρώτη γενιά του μοντέλου. Από το TT MK1 εμπνέεται και η υφασμάτινη οροφή, που δανείζεται το διαχρονικό ασημί χρώμα. Το splitter και οι πλευρικές εισαγωγές του εμπρός προφυλακτήρα, όπως και οι πλαϊνές ποδιέ, βάφονται σε μια ιδιαίτερα ταιριαστή ματ γκρι πινελιά, ενώ οι πολυάκτινες 20άρες ζάντες έχουν χρωμιωμένο φινίρισμα και ντύνονται με ελαστικά 255/30.

Οι επιρροές από το πρώτο TT συνεχίζονται στο εσωτερικό, με τις καφέ δερμάτινες επενδύσεις να μοιάζουν βγαλμένες από κάποιο μοντέλο του 1999. Το Palomino Brown σαλόνι προσφερόταν αποκλειστικά στην ακριβότερη έκδοση του TT MK1 (πριν βγουν τα 3.2 V6 Quattro κλπ) και ταιριάζει «γάντι» με το πράσινο χρώμα του αμαξώματος.

Από πλευράς μηχανικών μερών έχουμε τον κλασικό συνδυασμό 2.0λιτρου TFSI7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου S tronic, πάντα σε συνεργασία με σύστημα τετρακίνησης Quattro. Η απόδοση φτάνει στους 231 ίππους (από 245 στην Ευρώπη) και 350 Nm, εξασφαλίζοντας 0-100 χλμ./ώρα σε 5,5 δλ. και τελική 250 χλμ./ώρα. Τον έλεγχο του αμαξώματος αναλαμβάνει η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Magnetic Ride Control, που παράλληλα μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 10 χλστ.

Μόλις 50 TT Final Edition θα διατεθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αρχική τιμή τις 68.895 δολάρια (64.799 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store