Νέο και συλλεκτικό Audi RS 4 Avant edition 25

Το Audi RS 4 γιορτάζει 25 χρόνια από την πρώτη φορά που λανσαρίστηκε, επίσης με αμάξωμα Avant, κυκλοφορώντας σε μια ειδική και περιορισμένης παραγωγής έκδοση, που βάφεται στο αξέχαστο κίτρινο χρώμα του B5.

Η φανταχτερή Imola Yellow απόχρωση (διαθέσιμες και οι Nardo Gray, Mythos Black) ντύνει το αμάξωμα του RS 4 edition 25 years, συνδυαζόμενη με ανθρακί ματ (Palladium matte) σφυρήλατες 20άρες ζάντες και τα ανάλογα σήματα στο τρίτο πλαϊνό παράθυρο. Τα φανάρια αποκτούν φιμέ κρύσταλλα και ελαφρώς διαφορετικά γραφικά, ενώ το χαμήλωμα της ανάρτησης κατά 10 χλστ. (+10 χλστ. χειροκίνητα μέσω της ενεργής ανάρτησης, συνολικά -20 χλστ. σε σχέση με το απλό RS 4) φροντίζει για το απόλυτο επιθετικό look, όπως και η αφαίρεση των ραγών στην οροφή. Οι αλλαγές στην ανάρτηση στοχεύουν πρωτίστως στη βελτίωση του κρατήματος και της απόκρισης, ενσωματώνοντας αυξημένο αρνητικό κάμπερ στον εμπρός άξονα και σφιχτότερους βραχίονες.

Στο εσωτερικό δεσπόζει το κυψελοειδές μοτίβο στις ραφές των Recaro, την ώρα που ο ambient φωτισμός και οι ραφές σε κίτρινο χρώμα μεταφέρει την εξωτερική αύρα στην καμπίνα. Μοναδική λεπτομέρεια η πλακέτα με τον αριθμό παραγωγής, που φιλοξενείται στη βάση της κεντρικής κονσόλας.

Μιλώντας για παραγωγή, το RS 4 Avant edition 25 years σε 250 κομμάτια. Κάθε ένα από αυτά, κερδίζει 20 άλογα στην απόδοση του 2.9 V6 twinturbo και φτάνει συνολικά τους 470 ίππους (σταθερά στα 600 Nm η ροπή). Αύξηση αρκετή να κατεβάσει τον χρόνο για το 0-100 χλμ./ώρα κατά 0,4 δλ., στα 3,7 δλ. Παράλληλα η τελική ταχύτητα φτάνει τα 300 χλμ./ώρα, την ώρα που η επιβράδυνση από τέτοιες ταχύτητες εναπόκειται στα κεραμικά δισκόφρενα, που είναι στάνταρ στο επετειακό RS 4. Στάνταρ είναι και η RS sport εξάτμιση με τις μαύρες ματ απολήξεις, που φροντίζει για την τόνωση των ηχητικών εφέ από τον διτούρμπινο βενζινοκινητήρα.

Μαζί με το RS 4 Avant edition 25 years, η Audi παρουσιάζει και το αναβαθμισμένο RS 5 Sportback performance edition. Με τις ίδιες αλλαγές σε στήσιμο-κινητήρα, παρεμφερείς αισθητικές επεμβάσεις (σφυρήλατες 20άρες ζάντες) αλλά και πανομοιότυπες επιδόσεις (επίσης 0-100 σε 3,7 δλ. και τελική 300 χλμ./ώρα), το κατάμαυρο (Mythos Black) RS 5 θα διατεθεί σε άλλα 250 κομμάτια. Όσον αφορά τις τιμές; Από 128.420 ευρώ το RS 5 Sportback performance edition, από 142.905 ευρώ το RS 4 Avant 25 years edition (αμφότερα στη Γερμανία).

Get it on Google Play Download on the App Store