Νέο Audi RS 6 GT αγωνιστικών καταβολών

Το RS 6 μπορεί να είναι ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα της αγοράς που δεν περιλαμβάνονται στα super/hypercars, αλλά πάντα υπάρχει χώρος για το κάτι παραπάνω. Ειδικά όταν θες να αποτίσεις φόρο τιμής στα ιστορικά αγωνιστικά της Audi. Κάπως έτσι προέκυψε το εκτυφλωτικό GT, που ντύνεται στην τριχρωμία λευκού-κόκκινου-μαύρου και μας γυρνάει στο 1989.

Τότε, δηλαδή, που το 90 quattro IMSA GTO έθελγε τα πλήθη στις πίστες των αγώνων αντοχής, φέρνοντας τον ανταγωνισμό στο χείλος της απόγνωσης με το συνδυασμό πεντακύλινδρου 20V τούρμπο-τετρακίνησης. Το RS 6 GT δανείζεται τα χρώματά του, ντύνοντας το αμάξωμα με βάση το λευκό Arkona White (διαθέσιμα και τα Nardo Gray, Chronos Gray Metallic, Madeira Brown Metallic, Mythos Black Metallic) και πλαισιώνοντας από μαύρα-κόκκινα γραφικά σε στοχευμένα σημεία. Φυσικά τεράστιο ρόλο στο στο μαγνητισμό των βλεμμάτων παίζουν οι νέες και κατάλευκες 22άρες ζάντες, αλλά και το χαμήλωμα της ανάρτησης κατά 10 χλστ. Το GT, ωστόσο, δεν περιορίζεται στις αισθητικές αναβαθμίσεις.

Τα φτερά είναι ανασχεδιασμένα, φαρδύτερα και κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Οι αεραγωγοί στο πίσω μέρος τους μειώνουν την άνωση του εμπρός μέρους και βελτιώνουν την ψύξη των φρένων, τα οποία αποτελούνται από κεραμικά δισκόφρενα. Οι ράγες οροφής έχουν απομακρυνθεί τόσο για καλύτερη αεροδυναμική, όσο (κυρίως) για βελτιωμένη αισθητική. Οι αντιστρεπτικές είναι παχύτερες, ενώ από ανθρακονήματα φτιάχνεται και το καπό. Οι δυο μαύρες εσοχές που βλέπουμε δεν είναι αυτοκόλλητα, αλλά άβαφο carbon. Όλο το αεροδυναμικό πακέτο, και ιδίως ο διαχύτης, έχουν μεγαλώσει αισθητά σε διαστάσεις συγκριτικά με το απλό RS 6.

Διαφοροποιήσεις βρίσκουμε και στο εσωτερικό, όπου τα πάντα καλύπτονται από επενδύσεις Dinamica microfiber. Τα φιλέτα carbon είναι ορατά, αλλά όποιος θέλει μπορεί να παραγγείλει ακόμα περισσότερα. Το «RS 6 GT» δεσπόζει στις πλάτες των καθισμάτων, όπως και οι κόκκινες λεπτομέρειες σε ραφές και πάνελ, πλαισιωμένη από τον ανάλογο ambient φωτισμό.

Κάτω από το ανθρακονημάτινο καπό δεν θα μπορούσε να μη φωλιάζει ο 4.0 V8 twinturbo, με τα κατάλληλα «συν» στην ισχύ. Ο επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου έχει προσδώσει στο RS 6 GT 25 επιπλέον ίππους και 50 Nm έξτρα ροπής σε σχέση με το απλό, φτάνοντας συνολικά τα 630 άλογα και 850 Nm. Οι επιδόσεις παρουσιάζονται ακόμα πιο καταιγιστικές από τα RS 6/RS 6 Performance, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 3,2 δλ. (3,4 δλ. το Performance, 3,6 δλ. το απλό), το 0-200 χλμ./ώρα σε 11,5 δλ. (-1,5 δλ. αντί του Performance) και να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 305 χλμ./ώρα.

Ακόμα μεγαλύτερες διαφορές χαρακτηρίζουν τιμή και διαθεσιμότητα. Η παραγωγή του RS 6 GT θα περιοριστεί στα 660 κομμάτια, με αρχική τιμή στη Γερμανία τις 219.355 ευρώ – 89.355 ευρώ πάνω από το κανονικό RS 6 (130.000 ευρώ) και 82.355 ευρώ (137.000 ευρώ) πάνω από το Performance!

Get it on Google Play Download on the App Store