Η Alfa Romeo 4C επιστρέφει για να γιορτάσει (+video)

Όσο κι αν φαντάζει απίστευτο, η Alfa Romeo 4C κουβαλάει ήδη 10 χρόνια στην πλάτη της – 12 αν υπολογίσουμε και το πρωτότυπο. Το καλοσμιλεμένο και άκρως δυναμικό αμάξωμα της 4C δεν εμφανίζει ούτε μια «ρυτίδα» και δείχνει ακόμα τόσο νέο, λες και έχει βγει σήμερα. Το κεντρομήχανο sportscar των Ιταλών δεν είχε την εμπορική πορεία που περίμεναν, αναγκάζοντάς τους σε τερματισμό της παραγωγής πριν 4 χρόνια. Παρόλα αυτά το Μιλάνο θέλει να γιορτάσει τα 10α γενέθλια της 4C, μέσα από μια μοναδική επιστροφή της ανθρακονημάτινης (ελέω carbon «μπανιέρας» στο πλαίσιο) Ιταλίδας.

Η ανακοίνωση ήρθε από το πρόγραμμα «Reloaded by Creators» του τμήματος Stellantis Heritage, μαζί με 3 διαφορετικές προτάσεις: 4C Tributo, 4C Corsa και 4C Leggenda. Όλες αφορούν την υλοποίηση της 4C Designer’s Cut (κατά τις ειδικές εκδόσεις «director’s cut» των ταινιών), με τον Alessandro Maccolini (κορυφαίος σχεδιαστής του Alfa Romeo Centro Stile) επικεφαλής και τους alfisti σε ρόλο διαμορφωτή. Το κοινό της Alfa θα αποφασίσει ποια από τις τρεις εκδοχές θα γίνει πράξη, με κάθε μια να έχει το δικό της προσανατολισμό. 

Η Tributo αντλεί έμπνευση από την 33 Stradale, βαμμένη σε κατακόκκινο χρώμα και χρυσαφί ζάντες. Η Corsa έχει πιο «αγωνιστική» σχεδίαση, με γκρι ματ βαφή και μαύρες ζάντες, ενώ η Legenda βάφεται σε ανοιχτό γαλάζιο και φοράει λευκές ζάντες, αποτίνοντας φόρο τιμής στην πρώτη GTV. Οι 3 προτάσεις θα δημοσιευτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Heritage Department, προκειμένου να συλλεχθούν γνώμες και προτιμήσεις. Η διαδικασία επιλογής και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νικητή θα αποκαλυφθούν αργότερα.

Μηχανικές αλλαγές σε σχέση με τις υπόλοιπες 4C δεν αναμένονται, οπότε η Designer’s Cut θα διαθέτει τον 1.75λτ. τετρακύλινδρο τούρμπο στα 240 άλογα και 350 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, μέσω 6τάχυτου αυτόματου διπλού συμπλέκτη, με το 0-100 χλμ./ώρα στην εργοστασιακή και βάρους μόλις 895 κιλών 4C να ολοκληρώνεται σε 4,5 δλ. (έχει μετρηθεί και στα 4,2 δλ., 250+ χλμ./ώρα η τελική της).

Get it on Google Play Download on the App Store