Το σημάδι του σκορπιού στο Abarth 600e Scorpionissima

Στις αρχές του 2024 είδαμε την πρώτη εικόνα του Abarth 600e Scorpionissima. Της κορυφαίας έκδοσης του νέου ηλεκτρικού crossover, η οποία έρχεται παράλληλα να γίνει το ισχυρότερο Abarth παραγωγής όλων των εποχών. Τότε οι Ιταλοί είχαν δώσει μόλις μια λήψη του αυτοκινήτου, κι αυτή ψηφιακή. Σήμερα, όμως, ήρθε η ώρα να δούμε το Scorpionissima αφενός σε κανονικές φωτογραφίες, αφετέρου μέσα από την πίστα.

Η σπορ και «αγριεμένη» εμφάνιση χαρακτηρίζεται από τα αεροδυναμικά βοηθήματα, τον επιθετικό προφυλακτήρα εμπρός και τη χαμηλωμένη ανάρτηση. Το κορυφαίο SUV Ιταλών και Αυστριακών φοράει 20άρες ζάντες με χαμηλοπρόφιλα ελαστικά, κρύβοντας από πίσω φρένα υψηλής απόδοσης. Ξεχωριστό του στοιχείο αποτελεί το μοβ χρώμα λανσαρίσματος «Hypnotic Purple», που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, όπως και οι λαχανί λεπτομέρειες σε συγκεκριμένα σημεία (δαγκάνες φρένων, σήματα σε ζάντες και φτερά). Η χορταστική αεροτομή και ο ακόμα μεγαλύτερος διαχύτης μοιάζουν παρμένα από rally car, συνηγορώντας -όπως και ο παρολίγον σηκωμένος πίσω τροχός στο «γύρισμα»- τόσο στο δυναμισμό της εμφάνισης, όσο και τη δυναμική των οδηγικών χαρακτηριστικών.

Στην καμπίνα των επιβατών συναντάμε τη συνήθη, πολύ ταιριαστή και ευχάριστη εικόνα των Abarth, με τις δερμάτινες επενδύσεις, τα μπάκετ καθίσματα και το suede φινίρισμα, ενώ δεν λείπει ούτε το όνομα της εταιρίας στο ταμπλό. Τα προσκέφαλα δεν φαίνονται, αλλά σίγουρα φέρουν κεντημένο τον σκορπιό της αυστριακής εταιρίας.

Το Abarth 600e Scorpionissima εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 240 ίππων και διαθέτει μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για βελτιωμένη πρόσφυση και εξαιρετική οδική συμπεριφορά σε πιεσμένους και απαιτητικούς ρυθμούς. Παράλληλα μπορεί να συνδυαστεί και με ελαστικά υψηλών επιδόσεων, που αναπτύχθηκαν από κοινού με τον προμηθευτή της Formula E. Έμφαση έχει δοθεί και στην περιορισμένη αντίσταση κύλισης των τροχών προς όφελος της αυτονομίας, καθώς μετράει πολύ σε κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο – ακόμα και στα σπορ.

Get it on Google Play Download on the App Store