Στάζει φαρμάκι το νέο Abarth 600e Scorpionissima

Μετά την παρουσίαση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού Abarth, του 500e που έγινε τον Νοέμβριο του 2022, θα γίνουν σύντομα τα αποκαλυπτήρια του ισχυρότερου από ποτέ «σκορπιού» παραγωγής. Πρόκειται για το νέο Abarth 600e που εμφανίζεται για πρώτη φορά επίσημα, πριν τις τελικές δοκιμές που υποβάλλεται και το δημόσιο ντεμπούτο που θα ακολουθήσει στο Μιλάνο.

Αρχικό μοντέλο λανσαρίσματος θα είναι το Abarth 600e Scorpionissima, το οποίο θα παραχθεί σε 1.949 αντίτυπα, νούμερο που αντιπροσωπεύει το έτος ίδρυσης της ιταλικής φίρμας, από τον Ιταλο-Αυστριακό Carlo Abarth. Αναφέρεται ότι είναι σχεδιασμένο για να αφήνει άφωνους τους θαυμαστές της Abarth, γιατί είναι σχεδιασμένο για να φτάνει τη μέγιστη απόδοση, πρόκειται για το δυνατότερο Abarth από ποτέ και διαθέτει αγωνιστικό πνεύμα που προσελκύει τους λάτρεις των θερμικών κινητήρων.

Το Abarth 600e Scorpionissima εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 240 ίππων και διαθέτει μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για βελτιωμένη πρόσφυση και εξαιρετική οδική συμπεριφορά σε πιεσμένους και απαιτητικούς ρυθμούς. Παράλληλα μπορεί να συνδυαστεί και με ελαστικά υψηλών επιδόσεων, που αναπτύχθηκαν από κοινού με τον προμηθευτή της Formula E. Έμφαση έχει δοθεί και στην περιορισμένη αντίσταση κύλισης των τροχών προς όφελος της αυτονομίας, καθώς μετράει πολύ σε ένα ηλεκτρικό όχημα όπως είναι το συγκεκριμένο.

Φυσικά το Abarth 600e Scorpionissima έχει δεχτεί και τις απαραίτητες επεμβάσεις στο αμάξωμα (προφανώς και στο εσωτερικό). Από τη μοναδική φωτογραφία που δόθηκε προς το παρόν στη δημοσιότητα βλέπουμε την σπορ και «αγριεμένη» του εμφάνιση με τα αεροδυναμικά βοηθήματα, τον επιθετικό προφυλακτήρα εμπρός και τη χαμηλωμένη ανάρτηση. Το σπορ SUV φοράει 20άρες ζάντες με λεπτού προφίλ ελαστικά και εξοπλίζεται με ενισχυμένα φρένα. Ξεχωριστό του στοιχείο αποτελεί το μοβ χρώμα λανσαρίσματος «Hypnotic Purple», που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Λίγη ακόμα υπομονή λοιπόν έως ότου γίνουν τα πλήρη αποκαλυπτήρια του πιο «δηλητηριώδους» σκορπιού, του Abarth 600e Scorpionissima.

Get it on Google Play Download on the App Store