Στην Ελλάδα το νέο Opel των 9.100 ευρώ

Το λιλιπούτειο και πολύ μοντέρνο αμιγώς ηλεκτρικό, διθέσιο όχημα βιώσιμης αστικής κινητικότητας που μπορεί να οδηγηθεί από άτομα ηλικίας από 16 ετών με δίπλωμα μοτοποδηλάτου (κατηγορία ΑΜ), το Opel Rocks Electric, είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα. Η παραγγελία του μπορεί να γίνει και online με απλά βήματα και με μια μικρή προκαταβολή των 500 ευρώ με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

Το Opel Rocks Electric πωλείται στην έκδοση Techno, στην τιμή των 9.100 ευρώ συμπεριλαμβανομένης της επιδότησης των 3.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά». Στον εξοπλισμό του ανήκουν πανοραμική ηλιοροφή, υφασμάτινη ταπετσαρία “Padding” Jet Black, απόχρωση εξωτερικού Kosmic Grey, με μαύρη οροφή, καλώδιο φόρτισης, διακοσμητικά κίτρινης απόχρωσης εξωτερικά και στο εσωτερικό, γάντζος συγκράτησης τσάντας στην πλευρά του συνοδηγού, πατάκια με κίτρινες ραφές, δίχτυ τοποθέτησης αντικειμένων, ConnectBox και θήκη τοποθέτησης smartphone.

Έχει μήκος 2,41 μ., πλάτος 1,39 μ., ύψος 1,52 μ., μεταξόνιο 1,73 μ. και ζυγίζει μόλις 471 κιλά. Το Opel Rocks Electric προορίζεται για αστικές μετακινήσεις σε μικρούς δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και ταχυτήτων, ενώ με κύκλο στροφής μόλις 7,2 μ. είναι πάρα πολύ ευέλικτο. Τροφοδοτείται με ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 8,3 ίππων, το οποίο αντλεί ενέργεια από μια μικρή μπαταρία χωρητικότητας 5,5 kWh. Η φόρτιση γίνεται με απλό καλώδιο σε συμβατική οικιακή πρίζα και διαρκεί 4 ώρες και 20 λεπτά. Η αυτονομία φτάνει τα 75 χιλιόμετρα και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 45 χλμ./ώρα.

Το Rocks Electric υιοθετεί το νέο πρόσωπο της μάρκας, Opel Vizor, ενώ οι πόρτες ανοίγουν με ανάποδη φορά. Του συνοδηγού ανοίγει προς τα εμπρός όπως συνήθως, όμως η πόρτα του οδηγού ανοίγει προς τα πίσω. Το ταμπλό εστιάζει στα βασικά και απαραίτητα. Όπως και η λιτή οθόνη του πίνακα οργάνων όπου προβάλλονται η ταχύτητα, το πρόγραμμα οδήγησης (Drive, Neutral,  Reverse), η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και η υπολειπόμενη αυτονομία. Τη φωτεινότητα της καμπίνας ενισχύει η πανοραμική κρυστάλλινη οροφή.

Get it on Google Play Download on the App Store