Στην Ελλάδα οι νέες Mercedes-Benz V-Class και EQV

Τα νέα πολυθέσια πολυτελή και με προδιαγραφές λιμουζίνας μοντέλα της Mercedes-Benz, η V-Class και η EQV ανεβάζουν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη με τη νέα σχεδίαση, το υψηλής αισθητικής εσωτερικό και την πληθώρα τεχνολογικών καινοτομιών που τη συνοδεύουν. Αποτελούν τα ιδανικά οχήματα για «V.I.P.» μεταφορές, προσφέροντας ανέσεις υψηλού επιπέδου σε όλους τους φιλοξενούμενούς τους.

Ένα από τα στοιχεία που κάνει τις νέες V-Class και EQV να ξεχωρίζουν είναι η εμφάνιση. Το νέο «πρόσωπο» των αυτοκινήτων χαρακτηρίζεται από την εντυπωσιακή μάσκα σε διαφορετικές μορφές και έναν προφυλακτήρα που εμπνέει δυναμισμό. Ανάλογα με τον εξοπλισμό, η μάσκα των EQV, V-Class και V-Class Marco Polo υπογραμμίζεται από μια κρυφή φωτεινή λωρίδα LED. Στην κορυφαία γραμμή εξοπλισμού Exlusive, η V-Class διαθέτει για πρώτη φορά το κλασικό, κάθετο αστέρι της Mercedes στο καπό, δείγμα υψηλού κύρους. Οι εξελιγμένοι προβολείς Multibeam LED με προσαρμοζόμενες δέσμες φωτός -ανάλογα τον εξοπλισμό- υπογραμμίζουν την κομψότητα των νέων πολυτελών πολυθέσιων της Mercedes-Benz. Στο πίσω τμήμα, η νέα διακοσμητική λωρίδα χρωμίου με επιγραφή Mercedes-Benz, τα νέας σχεδίασης φωτιστικά LED και ο προφυλακτήρας φροντίζουν για έναν ξεχωριστό επίλογο της επιβλητικής εμφάνισης. Η αναβαθμισμένη εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις νέες ζάντες αλουμινίου 17, 18 ή και 19 ιντσών με αεροδυναμικά εξελιγμένη σχεδίαση, καθώς και πέντε νέα χρώματα βαφής.

Η νέα εσωτερική σχεδίαση ολοκληρώνει οπτικά την αναβαθμισμένη εμφάνιση, με κύριο χαρακτηριστικό της την ψηφιοποίηση. Το ταμπλό των νέων πολυτελών πολυθέσιων της Mercedes-Benz χαρακτηρίζεται κυρίως από την οθόνη αφής 12,3 ιντσών, τους νέους κομψούς αεραγωγούς και την τελευταία γενιά τιμονιών με αναγνώριση επαφής των χεριών με το τιμόνι. Η μοντέρνα υψηλής τεχνολογίας σχεδίαση αναβαθμίζει σε νέα επίπεδα τόσο το στυλ όσο και την αντιληπτή αξία των πολυθέσιων και των αυτοκινούμενων.  Άλλα νέα χαρακτηριστικά ανέσεων (ανάλογα την έκδοση) περιλαμβάνουν την Keyless λειτουργία πρόσβαση και εκκίνησης , θερμαινόμενο τιμόνι και κρυφό φωτισμό στο χώρο πίσω επιβατών. Για πιο άνετη πρόσβαση στο πίσω μέρος, η V-Class και η EQV διαθέτουν επίσης συρόμενες πόρτες στην αριστερή και δεξιά πλευρά του οχήματος στο βασικό εξοπλισμό. Επιπλέον, συνδυαστικά με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτουν και ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Με το νέο MBUX, οι οδηγοί των V‑Class Marco Polo, V-Class και EQV απολαμβάνουν πρόσθετες λειτουργίες, όπως το streaming μουσικής, το σύστημα ελέγχου ανέσεων Energizing και την πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα. η V-Class μπορεί να εξατομικευτεί με 3 εκδόσεις (Style, Avantgarde και Exlusive) καθώς και με τα πακέτα εξοπλισμού AMG Line και Night. Επιπλέον, η V‑Class διατίθεται σε 3 μήκη αμαξώματος (Compact, Long και Extra Long), ενώ η EQV σε 2 μήκη αμαξώματος και πολλές γραμμές και εκδόσεις. Οι πολυθέσιες V-Class και EQV μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 8 άτομα συμπεριλαμβανομένου του οδηγού.

Όσον αφορά τους κινητήρες, η νέα Mercedes-Benz V-Class διατίθεται με τρεις επιλογές 2λιτρων ντίζελ και ενός 2.0 λτ. βενζίνης, αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9G-Tronic. Το βασικό μοτέρ πετρελαίου αποδίδει 163 ίππους και 380 Nm ροπής, καταναλώνει 6,9-8,6 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 182-225 γρ./χλμ. CO2. Το αμέσως πιο δυνατό έχει ισχύ 190 hp και 440 Nm και το κορυφαίο φτάνει τα 237 άλογα και τα 500 Nm. Το μοτέρ βενζίνης έχει ισχύ 231 ίππων και 370 Nm, με κατανάλωση 8,9-11,3 λτ./100 χλμ. και CO2 204-257 γρ./χλμ. Η Mercedes-Benz EQV τροφοδοτείται με ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων και 365 Nm. Υπάρχουν δύο επιλογές σε μπαταρίες, η μικρή των 60 kWh για αυτονομία έως 247 χλμ. και η μεγαλύτερη των 90 kWh για αυτονομία έως 365 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store