Πρώτες τιμές για το νέο Honda Jazz

Το ανανεωμένο Honda Jazz πάτησε στη χώρα μας και εμπορίες που το έχουν στις εκθέσεις τους ανακοίνωσαν τιμές για τις εκδόσεις Elegance και Crosstar. Οι αλλαγές και αναβαθμίσεις που φέρει το Honda Jazz είναι αρκετές, αφού περιλαμβάνουν στιλιστική ανανέωση, προσθήκη νέας έκδοσης και ισχυρότερο υβριδικό σύνολο.

Ανανεωμένη εμφάνιση

Οι εκδόσεις Elegance και Advance υιοθετούν μία νέα σχεδίαση μάσκας, πιο σκούρο ένθετο προβολέων, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και ανανεωμένα χρώματα για τις ζάντες αλουμινίου της έκδοσης Advance. Το Jazz Crosstar διαθέτει και αυτό με τη σειρά του αντίστοιχες εξωτερικές αλλαγές και την προσθήκη του νέου εξωτερικού χρωματισμού Fjord Mist blue. Στο εσωτερικό παρουσιάζουν αλλαγές σε ό,τι αφορά τις επιλογές χρωμάτων, υλικών και φινιρισμάτων, ενώ στο Crosstar χρησιμοποιούνται νέες επενδύσεις καθισμάτων και αλλαγές έχουν γίνει στο ταμπλό και τα πάνελ θυρών. Ένα ακόμα στοιχείο διαφοροποίησης είναι το νέο φινίρισμα για το ταμπλό, την κεντρική κονσόλα και το μινιμαλιστικό τιμόνι δύο ακτίνων.

Νέα έκδοση Advance Sport

Στην γκάμα του Honda Jazz προστίθεται η νέα έκδοση Advance Sport. Διατίθεται στη νέα αποκλειστική απόχρωση Urban Gray και υιοθετεί μοναδικό φινίρισμα στον εμπρός προφυλακτήρα, σπορ μάσκα τύπου πλέγματος, γυαλιστερούς μαύρους καθρέπτες και μοναδικές ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών. Στο εσωτερικό, η επένδυση των καθισμάτων συνίσταται σε έναν μοναδικό συνδυασμό μαύρου συνθετικού suede και γκρι συνθετικού δέρματος, ενώ ένα νέο τιμόνι τριών ακτινών, το κεντρικό υποβραχιόνιο και τα πάνελ θυρών αναδεικνύονται με κίτρινη ραφή που δημιουργεί αντίθεση.

Ισχυρότερο υβριδικό σύνολο 122 ίππων

Το ανανεωμένο Jazz e:HEV περιλαμβάνει όπως και πριν δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν βενζινοκινητήρα, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τρία έξυπνα προγράμματα οδήγησης. Όμως η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα που αναλαμβάνει την κίνηση έχει αυξηθεί κατά 14 ίππους, ανεβάζοντας τη συνολική ισχύ στα 122 άλογα, ενώ το μοτέρ-γεννήτρια αποδίδει επιπλέον 11 ίππους, ανεβάζοντας τη συνολική μέγιστη ισχύ του στους 106 ίππους. Ο βενζινοκινητήρας των 1.5 λίτρων έχει κερδίσει σε απόδοση 9,5 ίππους με αποτέλεσμα να παράγει μέγιστη ισχύ 107 PS, με ροπή στα 131 Nm. Το αποδοτικό υβριδικό σύστημα της Honda έχει εκπομπές CO2 από 102 γρ./χλμ. (106 γρ./χλμ. η έκδοση Advance Sport). Βελτιώσεις έχει δεχτεί και το κιβώτιο ταχυτήτων.

Στο Advance Sport η χαρτογράφηση του πεντάλ του γκαζιού έχει αναθεωρηθεί ώστε να προσφέρει αυξημένη ισχύ κατά την οδήγηση και βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόκρισης. Επιπλέον, το linear shift control έχει αναβαθμιστεί προκειμένου να προσφέρει στον βενζινοκινητήρα ένα υψηλότερο σημείο αλλαγής ταχυτήτων στις 6.300 σ.α.λ. Παράλληλα, στο Jazz Advance Sport έχουν τοποθετηθεί διαφορετικά ελατήρια και σκληρότερα αμορτισέρ.

Από 27.500 ευρώ το Jazz Elegance

Οι τιμές για το ανανεωμένο Jazz Elegance που ανακοινώνουν εμπορίες της Honda, ξεκινούν από 27.500 ευρώ, ενώ το Crossover Jazz Crosstar κοστίζει από 31.700 ευρώ. Στον εξοπλισμό τους διαθέτουν τα πάντα σε στοιχεία υποβοήθησης του οδηγού, ασφαλείας, ανέσεων και συνδεσιμότητας. Να σημειωθεί ότι η επίσημη παρουσίασή του στους δημοσιογράφους του Ειδικού Τύπου θα γίνει στις 30 Ιουνίου και τότε θα έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερες λεπτομέρειες για όλες τις εκδόσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store