Οι τιμές του νέου Honda ZR-V στην Ελλάδα

Λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη λανσαρίσματος του νέου αμιγώς ηλεκτρικού SUV Honda e:Ny1, η ελληνική αντιπροσωπεία της ιαπωνικής φίρμας ανακοινώνει τις τιμές του νέου SUV ZR-V. Ένα μοντέλο που τοποθετείται μεταξύ του HR-V και του νέου CR-V, ενώ εφοδιάζεται με το πολύ αποδοτικό υβριδικό σύστημα e:HEV που είδαμε για πρώτη φορά στο νέο Civic e:HEV.

Το μήκους 4.568 χιλιοστών αμάξωμα του νέου Honda ZR-V συνδυάζει στοιχεία από το νέο CR-V αλλά και το Civic. Παράλληλα, οι διαφορές από το HR-V είναι αρκετές, όπως είναι -μεταξύ άλλων- και το μεγαλύτερο κατά 230 χιλιοστά μήκος. Σχεδιαστικά, η κομψή σιλουέτα του ZR-V χαρακτηρίζεται από ένα μίγμα επιλογών όπως αυτές ορίζονται από τις ενιαίες εξωτερικές επιφάνειες που ρέουν από τα εμπρός προς τα πίσω, τους τοποθετημένους με ακρίβεια αρμούς μεταξύ των μεταλλικών πάνελ και τις λεπτομέρειες όπως η μεσαία γραμμή με την χαρακτηριστική ακμή.

Την κίνηση του ZR-V αναλαμβάνει το υβριδικό σύνολο e:HEV συνδυάζει έναν ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων και δυο ηλεκτροκινητήρες. Το θερμικό μοτέρ αποδίδει 143 ίππους και 186 Nm ροπής, ενώ ο κυρίως ηλεκτροκινητήρας που αναλαμβάνει την κίνηση του SUV αποδίδει 184 ίππους και 315 Nm ροπής. Το Honda ZR-V επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,8 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 173 χλμ./ώρα, με μεικτή κατανάλωση 5,7 λτ./100 χλμ. και CO2 130 γρ./χλμ.

Τιμές Honda ZR-V
  • Elegance: από 44.700 ευρώ
  • Style: από 48.500 ευρώ
  • Sport: από 51.800 ευρώ
  • Advance: από 55.800 ευρώ

Αναφορικά με τον εξοπλισμό, στην πρώτη έκδοση Elegance ανήκουν τα εξής: 11 αερόσακοι, αυτόματο φρενάρισμα, διατήρηση λωρίδας, οθόνη αφής 9 ιντσών, ψηφιακή οθόνη πληροφοριών 7 ιντσών, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός, κάμερα στάθμευσης, αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών και πολλά ακόμη. Στο ZR-V Style προστίθεται πληροφόρηση τυφλού σημείου, παρακολούθηση κυκλοφορίας διασταυρώσεων, διακοσμητικά χρώματος γκρι, προστατευτικά θόλων, αδιάβροχο προστατευτικό κάλυμμα χώρου αποσκευών.

Στην επόμενη έκδοση Sport προστίθενται ασύρματη φόρτιση κινητού, σπορ πεντάλ, 4 θύρες USB, επενδύσεις καθισμάτων από ύφασμα και μαύρο δέρμα, μαύρες 18άρες ζάντες, ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών, ηλεκτρικές ρυθμίσεις στα εμπρός καθίσματα, μαύροι καθρέπτες και σπορ εξατμίσεις. Στο κορυφαίο Advance ανήκουν ακόμα δερμάτινο σαλόνι, θερμαινόμενα καθίσματα και πίσω, θερμαινόμενο τιμόνι, ηχοσύστημα Bose, πανοραμική γυάλινη οροφή, ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,2 ιντσών, Head-up Display και σύστημα ενεργής προσαρμογής προβολέων LED.

Get it on Google Play Download on the App Store