Η τιμή του νέου Hyundai Santa Fe PHEV

Το νέο και ιδιαίτερα επιβλητικό κορυφαίο SUV της Hyundai, το πέμπτης γενιάς Santa Fe πάτησε στην Ελλάδα για πρώτη φορά και παρουσιάζεται στην έκθεση «Auto Athina 2024». Το κοινό έχει την ευκαιρία να το δει από κοντά στη έκδοση με το Plug-in Hybrid υβριδικό σύνολο και το μοναδικό ματ καφέ χρώμα που το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό. Παράλληλα βρίσκεται σε πλήρη παράταξη η γκάμα της Hyundai και το «υπερόπλο» της μάρκας, το συναρπαστικό Hyundai Ioniq 5 N.

Το νέο Hyundai Santa Fe είναι εντελώς διαφορετικό από την προηγούμενη γενιά αλλά και από τα πιο παλιά μοντέλα. Ενστερνίζεται ρηξικέλευθα σχεδιαστικά γνωρίσματα και πρωτόγνωρα για το μοντέλο premium χαρακτηριστικά. Το πληθωρικό του αμάξωμα δημιουργεί μια αίσθηση στιβαρότητας με το ψηλό καπό, τους προβολείς με τα φώτα σε σχήμα «H» και τα ανάγλυφα φτερά. Οι ευθείες γραμμές, οι γωνίες και τα φουσκωμένα φτερά κυριαρχούν και στα πλαϊνά, ενώ το πίσω μέρος καθορίζεται από τη μεγάλη πόρτα του χώρου αποσκευών που ανοίγει διάπλατα και τα φώτα με το γράμμα «H». Το νέο Santa Fe έχει μήκος 4.830 χλστ., πλάτος 1.900 χλστ., ύψος 1.720 χλστ. (1.770 χλστ. με ράγες οροφής) και μεταξόνιο 2.815 χλστ.

Στο εσωτερικό με τις ευθείες γραμμές κυριαρχεί το ενιαίο πάνελ με τον ψηφιακό πίνακα των 12,3 ιντσών και το infotainment των 12,3 ιντσών (συν την οθόνη των 6,6 ιντσών του κλιματισμού), η υψηλή ποιότητα και κατασκευής και οι άπλετοι χώροι για έως 7 επιβάτες και τις αποσκευές (έως 711 λίτρα). Στον πλουσιοπάροχο εξοπλισμό του ανήκουν όλα τα στοιχεία ασφαλείας, ανέσεων και υποβοήθησης του οδηγού, το σύστημα απομακρυσμένου παρκαρίσματος, 4 κάμερες περιμετρικής θέασης, δερμάτινα καθίσματα Nappa, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα, θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα, ζάντες 20 ιντσών και πάρα πολλά ακόμη.

Το νέο Santa Fe PHEV συνδυάζεται αποκλειστικά με τετρακίνηση, η οποία προσαρμόζει αυτόματα την πρόσφυση των εμπρός και πίσω τροχών σε διάφορες συνθήκες, όπως χιόνι, βροχή και στις στροφές. Παράλληλα το Terrain Mode δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει συγκεκριμένες ρυθμίσεις για το χιόνι, τη λάσπη, την άμμο. To PHEV σύνολο ταιριάζει ιδανικά στο αμάξωμα των 2 τόνων, γιατί παρέχει την απαιτούμενη δύναμη, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα και αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης. Αποτελείται από ένα 1.600άρι turbo βενζινοκινητήρα ισχύος 160 ίππων και 265 Nm και ένα ηλεκτροκινητήρα 98 ίππων και 304 Nm, για συνδυαστική δύναμη 253 PS και 367 Nm στις 1.000-5.100 σ.α.λ. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 13,8 kWh και εξασφαλίζει μεικτή ηλεκτρική αυτονομία 54,2 χλμ. Με το αυτόματο κιβώτιο των 6 ταχυτήτων, το Santa Fe PHEV καταναλώνει 7,6 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 38 γρ./χλμ. CO2, επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 9,3 δλ. και φτάνει τα 180 χλμ./ώρα τελικής. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 62.290 ευρώ για το PHEV 4WD.

Get it on Google Play Download on the App Store