Blaupunkt FRANZI 500 e-bike (+video)

Ακούγοντας τη μάρκα Blaupunkt φυσικό είναι το μυαλό μας να πάει αλλού. Όχι, δεν είναι ραδιοκασετόφωνο αυτοκινήτου, δεν είναι ηχοσύστημα, είναι ποδήλατο! Και μάλιστα ηλεκτρικό. Πρόκειται για το FRANZI 500, ένα μοντέλο με ωραία εμφάνιση και ρετρό στοιχεία, σχεδιασμένο να είναι πολύ άνετο στη χρήση λόγω του χαμηλού πλαισίου, καθιστώντας το, ένα από τα πλέον βολικά σημερινά ηλεκτρικά ποδήλατα. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ο έξυπνος μηχανισμός αναδίπλωσης (γρήγορης απελευθέρωσης) καθώς «σπάει» ο σκελετός στη μέση μαζί με το τιμόνι, σε 4 μόλις βήματα. Το χαμηλό βάρος των περίπου 22 κιλών βοηθάει σημαντικά στη μεταφορά του στο αυτοκίνητο, τα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και στο ασανσέρ.

Ο ηλεκτροκινητήρας των 250W (36V/ 50Nm) είναι τοποθετημένος στον εμπρός τροχό, προσφέρει μέγιστη ταχύτητα έως και 25 χλμ./ώρα και έχει πολύ ικανοποιητικό «τράβηγμα» στις ανηφόρες. Η Li-Ion μπαταρία των 36V/10.4Ah δίνει αυτονομία έως και 80 χλμ. ενώ τα 5 επίπεδα του κινητήρα ελέγχονται μέσω υπολογιστή με τις ενδείξεις να απεικονίζονται στην ευανάγνωστη φωτιζόμενη οθόνη LCD. Η διάρκεια φόρτισης της μπαταρίας (αφαιρούμενη με κλειδί) είναι 4-6 ώρες.

Για μεγαλύτερη άνεση υπάρχει ανάρτηση κάτω από τη σέλα που αποσβένει αρκετές από τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Διαθέτει ελαστικά διάστασης 20 x 2,125 ίντσες, V-brakes και φρένο coaster στον μπροστινό κινητήρα, κιβώτιο 3 ταχυτήτων, φώτα LED και ενισχυμένη πίσω σχάρα. Η τιμή του είναι 1.799 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store