Νέος γύρος crash tests από τον EuroNCAP (+videos)

Οι τελευταίες δοκιμές πρόσκρουσης από τον Euro NCAP είχαν μόνο 3 συμμετέχοντες, αλλά έκαναν εμφανή τη διαφορά που μπορεί να έχει ένα πληρέστερο πακέτο ασφαλείας στη βαθμολογία, ακόμα και του ίδιου μοντέλου.

Το Honda HR-V και δυο εκδόσεις του νέου DS 4 τέθηκαν αντιμέτωπες με τις μπαριέρες, αποσπώντας μία φορά το μάξιμουμ των 5 αστεριών και δυο «τεσσάρες». Το HR-V συνέλλεξε την πρώτη, με 82% στην προστασία ενηλίκων, 75% σε εκείνη των παιδιών, 72% για τους πεζούς και 78% στα επικουρικά συστήματα.

To DS 4 με τη σειρά του απέσπασε επίσης 4 αστέρια, με 85% στην προστασία ενηλίκων, 86% στων παιδιών, 74% στους πεζούς και 65% στα επικουρικά συστήματα. Βλέπουμε, δηλαδή, πως το γαλλικό μοντέλο τα πήγε καλύτερα από το ιαπωνικό στις 3 εκ των 4 κατηγοριών (ειδικά στα παιδιά), αλλά έχασε πολλούς βαθμούς από τα συστήματα ασφαλείας.

Το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο, αλλά εξοπλισμένο με την πλήρη «σουίτα» συστημάτων (Safety Pack) που περιλαμβάνει αναγνώριση τυφλού σημείου και πεζών, ανάγνωση σήμανσης και αρκετά ακόμα, ανέβηκε στο 82% (+17%) και απέσπασε 5 αστέρια.

Get it on Google Play Download on the App Store