Κινητός τάφος το νέο Lada Granta van (+video)

Τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν βελτιωθεί θεαματικά σε ασφάλεια σε σχέση με μοντέλα προ δεκαετίας για παράδειγμα, όπως αποδεικνύεται από τα crash tests. Τα σημαντικά πιο ενισχυμένα πλαίσια με ατσάλια υπερ-υψηλής αντοχής και τα πάρα πολλά επιμέρους συστήματα ασφαλείας, σώζουν ζωές στους δρόμους.

Διαβάστε επίσης: Καινούργια Lada Niva από 10.000 ευρώ

Ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως είναι το Lada Granta στην επαγγελματική του έκδοση (van). Το μισό του αμάξωμα, από το εμπρός άκρο έως την καμπίνα των επιβατών βασίζεται στο επιβατικό Granta. Από εκεί και πίσω κόβεται και γίνεται συγκόλληση του σασί τύπου σκάλας, για να μπορεί να τοποθετηθεί το κουβούκλιο (ψυγείο συγκεκριμένα).

Πληροφοριακά, την κίνηση του μήκους 4.510 χλστ. Granta van αναλαμβάνει ένα 1.600άρι 8βάλβιδο μηχανικό σύνολο ισχύος 87 ίππων. Οι τιμές του στη Ρωσία ξεκινούν από 762.000 ρούβλια (σημερινή ισοτιμία 8.450 ευρώ), ενώ η φθηνότερη έκδοση εξοπλίζεται με τα ελάχιστα απαραίτητα, όπως είναι ABS, αερόσακο οδηγού, ηλεκτρικά παράθυρα και κεντρικό κλείδωμα.

Δείτε ακόμα: Το νέο πάμφθηνο αγροτικό Lada 4×4 (Niva)

Όπως μπορούμε να δούμε από το crash test, το επαγγελματικό Granta κατέρρευσε, με αποτέλεσμα ο ζωτικός χώρος του οδηγού να μειωθεί πολύ. Η εμπρός κολόνα λύγισε πολύ και η πόρτα του οδηγού φράκαρε. Σε μια πραγματική αντίστοιχη περίπτωση, ο οδηγός σίγουρα θα τραυματίζονταν σοβαρά, ενώ ο απεγκλωβισμός του δεν θα ήταν εύκολος.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο παρακάτω crash test:

Get it on Google Play Download on the App Store