Εντυπωσιακά ασφαλές το Kia EV6 παντού

Το αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίο Crossover Kia EV6 εντυπωσιάζει με τον σχεδιασμό, την υψηλή του τεχνολογία, καθώς και με τα επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφαλείας που προσφέρει. Γεγονός που επισφραγίστηκε από τις αυστηρές δοκιμές του Euro NCAP, όπου και πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του κορυφαίου ανεξάρτητου οργανισμού δοκιμών ασφαλείας της Ευρώπης, το EV6 πέτυχε 90% στην προστασία ενηλίκων επιβατών, 86% στην προστασία παιδιών, 64% για τους πεζούς και 87% στην κατηγορία των συστημάτων υποβοήθησης ασφαλείας. Η τελευταία βαθμολογεί ένα όχημα με βάση τη διαθεσιμότητα μιας ολοκληρωμένης σειράς από τεχνολογίες αποφυγής ατυχημάτων.

Ο Euro NCAP επισήμανε το γεγονός ότι ο χώρος των επιβατών του EV6 παραμένει ακλόνητος στη δοκιμή μετωπικής πρόσκρουσης και παρέχει καλή προστασία των γονάτων και του μηριαίου οστού όλων των επιβατών. Οι δοκιμές στα μπροστινά καθίσματα και τα προσκέφαλα έδειξαν καλή προστασία έναντι τραυματισμών στον αυχένα σε περίπτωση σύγκρουσης από πίσω. Στα πλευρικά crash tests, το EV6 συγκέντρωσε τους μέγιστους βαθμούς, παρέχοντας ισχυρή προστασία σε όλες τις κρίσιμες περιοχές του σώματος του οδηγού και των επιβατών. Το EV6 σημείωσε επίσης καλή βαθμολογία στις δοκιμές παιδιών, με το όχημα να προστατεύει όλες τις κρίσιμες περιοχές του αμαξώματος των ανδρείκελων που αντιπροσωπεύουν επιβάτες έξι και δέκα ετών.

Κατά τη δοκιμή των τεχνολογιών υποβοήθησης ασφαλείας του EV6, το Euro NCAP τόνισε την απόδοση του συστήματος Automatic Emergency Braking (AEB) του οχήματος, το οποίο ανταποκρίθηκε καλά σε άλλα οχήματα και απέφυγε τις επιπτώσεις στα περισσότερα σενάρια δοκιμών. Άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας που επισημαίνονται από το EuroNCAP ήταν το σύστημα πέδησης πολλαπλών συγκρούσεων (MCB) που ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα μετά από πρόσκρουση για την αποφυγή δευτερευουσών συγκρούσεων, καθώς και το eCall που ειδοποιεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σύγκρουσης.

Στα τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας του EV6 συμβάλλει τα μέγιστα η πολύ ανθεκτική δομή της πλατφόρμας Electric-Global Modular Platform (E-GMP) και η συνολικά «δεμένη» κατασκευή του αμαξώματος. Η ασφάλεια του θαλάμου επιβατών έχει βελτιωθεί με τη χρήση χάλυβα εξαιρετικά υψηλής αντοχής, που αντιπροσωπεύει το 63,6% της δομής του αμαξώματος. Επίσης, όλα τα Kia EV6 είναι εξοπλισμένα στάνταρ με πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, που συμβάλλουν στην αποφυγή ατυχημάτων.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο από τις δοκιμές του Euro NCAP:

Get it on Google Play Download on the App Store