Νέα Toyota Yaris και από την Τσεχία

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα πως μετά τη Γαλλία, θα ξεκινήσει να παράγει το δημοφιλέστατο και πετυχημένο εμπορικά Toyota Yaris και στις εγκαταστάσεις της στην Τσεχία. Η κατασκευή του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2021» (Car of the Year 2021), θα γίνεται στο εργοστάσιο στο Kolin, το Toyota Motor Manufacturing Czech Republic (TMMCZ), το οποίο έχει επεκταθεί περαιτέρω.

Η Toyota έχει επενδύσει πάνω από 180 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στο εργοστάσιο, για την παραγωγή οχημάτων κατηγορίας Α και Β στην πλατφόρμα TNGA B (Toyota New Global Architecture). Η δυναμικότητα του εργοστασίου έχει πλέον επεκταθεί και έχουν εισαχθεί τρεις βάρδιες για την κατασκευή του Yaris και την εισαγωγή του νέου Aygo X το 2022.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ιθυνόντων, η εταιρεία έχει προετοιμάσει νέες περιοχές παραγωγής αυτοκινήτων, έχει εξελίξει ακόμα περισσότερο τις μεταφορικές της δυνατότητες και φυσικά έχει προνοήσει σημαντικά στο τομέα της τεχνολογίας. Επιπλέον, όλες αυτές οι διεργασίες, είχαν ως αποτέλεσμα και την πρόσληψη 1.600 νέων υπαλλήλων.

Μέσα στα σχέδια της Toyota για την Τσεχία είναι και η παραγωγή υβριδικών οχημάτων, μια που η υβριδική έκδοση του Yaris, αντιπροσωπεύει το 80% των συνολικών πωλήσεων του αυτοκινήτου στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή, τα μηχανικά μέρη που αφορούν το μοντέλο προέρχονται από το εργοστάσιο της εταιρείας στην Πολωνία.

Στην Ελλάδα, οι τιμές του Toyota Yaris ξεκινούν από 14.140 ευρώ για την έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης του 1.0 λτ. με τους 72 ίππους. Το μοντέλο που φορά το μοτέρ των 1.5 λίτρων (125 ίπποι) κοστίζει από 15.330 ευρώ, ενώ το υβριδικό των 1.5 λίτρων και των 116 ίππων, πωλείται από 17.830 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store