H BYD κάνει ποδαρικό στην Ευρώπη με νέο εργοστάσιο

Η κινεζική μάρκα BYD, ο κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο (NEV), ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου κέντρου παραγωγής αυτοκινήτων στην πόλη Σέγκεντ της Ουγγαρίας. Η υπερσύγχρονη αυτή μονάδα θα είναι η πρώτη του είδους που κατασκευάστηκε από κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη και θα διαθέτει μια προηγμένη γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων. Το εργοστάσιο θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, που σημαίνει ότι θα τονώσει την τοπική οικονομία και θα στηρίξει τις εγχώριες αλυσίδες εφοδιασμού.

Θα ενσωματώσει προηγμένες τεχνολογίες και τις πλέον αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγωγής για τη δημιουργία μιας κορυφαίας παγκόσμιας μονάδας κατασκευής ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων. Η BYD θα χρησιμοποιήσει επίσης την τεχνογνωσία της σε ολοκληρωμένες κάθετες αλυσίδες εφοδιασμού για να βοηθήσει στη δημιουργία ενός πράσινου «οικοσυστήματος» σε τοπικό επίπεδο. Στην καρδιά της Ευρώπης, η Ουγγαρία είναι ένας βασικός κόμβος μεταφορών και διαθέτει πλούσια ιστορία τεχνογνωσίας στην αυτοκινητοβιομηχανία. Με μια ώριμη υποδομή και μια καλά εδραιωμένη βιομηχανική βάση, η Ουγγαρία έχει επιλεγεί από αρκετούς κορυφαίους Ευρωπαίους κατασκευαστές (π.χ. Audi, Mercedes, Suzuki) ως τόπος παραγωγής για επιβατικά αυτοκίνητα. Αυτό υποστηρίζει περαιτέρω την απόφαση της BYD να καταστήσει την Ουγγαρία το κέντρο των ευρωπαϊκών παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Η BYD έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην έναρξη των δραστηριοτήτων της επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Μέσα στον πρώτο χρόνο, η εταιρεία δημιούργησε 230 καταστήματα λιανικής σε 19 χώρες, παρουσίασε πέντε νέα μοντέλα (Han, Tang, Atto 3, Seal και Dolphin), που καλύπτουν μικρομεσαία και μεσαία hatchback, sedan και SUV. Επιπλέον, τρία νέα μοντέλα σχεδιάζεται να λανσαριστούν μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Get it on Google Play Download on the App Store