Finale για το ταχύτερο Sandero των 0-100 σε 8,0 δλ.

Το Sandero το γνωρίζουμε από το 2007, όταν παρουσιάστηκε με τα σήματα της Dacia, ενώ τώρα η ολοκαίνουργια τρίτη γενιά που, έχει σημειώσει μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Ευρώπη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έχει βρεθεί στην πρώτη θέση των πωλήσεων, εκθρονίζοντας το επί σειρά ετών κυρίαρχο VW Golf.

Στην αντίπερα όμως όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στη Βραζιλία, το Sandero μαζί με το Duster, το Logan και το Kwid, πωλούνται με τα σήματα της Renault. Παράλληλα διατίθενται μοντέλα που δεν υπάρχουν στην Ευρώπη, όπως είναι και το πιο σπορ Sandero R.S. Η γαλλική φίρμα ανακοίνωσε τη λήξη της παραγωγής του μετά από σχεδόν 7 χρόνια, ετοιμάζοντας ταυτόχρονα ένα ειδικό κιτ με την ονομασία «RS Finale», για τα 100 τελευταία Sandero R.S. Οι πελάτες του θα λάβουν αποκλειστικά αναμνηστικά, όπως είναι αφίσα, μπρελόκ, πορτοφόλι, καπέλο, θερμός και μια αριθμημένη πλακέτα, που τοποθετείται στην κονσόλα.

Το Renault Sandero R.S. θυμίζει αρκετά τα GT της παλιάς σχολής, αφού τροφοδοτείται με 2λιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα, ισχύος 150 ίππων και 205 Nm ροπής (με αιθανόλη). Σε συνδυασμό με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, το σπορ μικρό αυτοκίνητο επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 8,0 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 202 χλμ./ώρα.

Σε σχέση με τις πιο απλές εκδόσεις ξεχωρίζει αμέσως, τόσο το αμάξωμα, όσο και το εσωτερικό του. Εξωτερικά φέρει πιο σπορ προφυλακτήρες, 17άρες ζάντες αλουμινίου, κόκκινες δαγκάνες στα φρένα, LED πίσω φώτα, αεροτομή οροφής, διαχύτη, διπλή απόληξη της εξάτμισης και ποδιές στα μαρσπιέ. Στην καμπίνα κυριαρχούν τα σπορ καθίσματα και τιμόνι, τα διακοσμητικά απομίμησης ανθρακονήματος, οι κόκκινες ραφές και τα μεταλλικά πεντάλ.

Αλλαγές έχουν γίνει και στις αναρτήσεις, όπου μαζί με το ηλεκτροϋδραυλικό τιμόνι έχουν ρυθμιστεί από τη Renault Sport Cars. Επίσης διαθέτει δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς και τρία προφίλ οδήγησης, τα Standard, Sport και Sport+ (στο τελευταίο απενεργοποιείται το ESP).

Τέλος, οι τιμές του Renault Sandero R.S. ξεκινούν στη Βραζιλία από 99.290 ρεάλ (σημερινή ισοτιμία 15.700 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store