Χρεοκοπία και ενδεχόμενο λουκέτου για τη BBS

Ο πιο διάσημος και φημισμένος κατασκευαστής ζαντών περνάει για άλλη μια φορά δύσκολες στιγμές, καθώς για τέταρτη φορά στην ιστορία της κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Η BBS βρίσκεται και πάλι στα πρόθυρα του λουκέτου, με το ενεργειακό και τη μειωμένη ζήτηση να είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Η περίφημη εταιρία προέβη στις κείμενες ενέργειες στο δικαστήριο του Rottweil, γεμίζοντας αβεβαιότητα τους 270 εργαζομένους στο εργοστάσιο του Schiltach. Ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση, ονόματι Martin Mucha, πήρε προθεσμία 3 μηνών για να βρει αγοραστή και να γλιτώσει τη BBS από το κλείσιμο. Αν δεν βρεθεί επενδυτής μέχρι το φινάλε του έτους, τότε μια ιστορική πορεία 50 ετών θα λάβει τέλος. Μια πορεία με αναρίθμητες επιτυχίες στους αγώνες και παρουσία σε μερικά από τα καλύτερα αυτοκίνητα παραγωγής. Αλλά και μια πορεία, δυστυχώς, γεμάτη οικονομικά προβλήματα, κακοδιαχείριση και αποτυχημένα projects, που έχουν φέρει τη BBS άλλες τρεις φορές στην ίδια δυσχερή θέση.

Η BBS πτώχευσε πρώτη φορά το 2007, για να ακολουθήσει η δεύτερη μόλις 4 χρόνια αργότερα. Από το 2011 μέχρι το 2019 τα πράγματα πήγαιναν φαινομενικά καλά, αλλά το 2020 αποδείχτηκε πως τα προβλήματα απλά κρυβόντουσαν κάτω από το χαλί. Σε μια χρονιά που κανονικά οι Γερμανοί θα γιόρταζαν τα 50α τους γενέθλια, αναγκάστηκαν να κηρύξουν χρεοκοπία για τρίτη φορά. Μέχρι το ΄21 ήταν σε καθεστώς εποπτείας, όταν και ανέλαβε να τους βγάλει από τη στενωπό το KW Automotive Group. Η επίσης φημισμένη φίρμα αναρτήσεων επένδυσε στη BBS, έκανε ανοίγματα σε αυτοκινητοβιομηχανίες για την αναγωγή της BBS ως προμηθευτή πρώτης τοποθέτησης, αλλά τελικά δεν κατάφερε να αποτρέψει το «καρέ» στα φαλιμέντα. Κι αυτό αφού πρώτα μείωσε το εργατικό δυναμικό σχεδόν στο μισό, καθώς μέχρι το 2021 ο αριθμός των εργαζομένων έφτανε τους 500.

Get it on Google Play Download on the App Store