5.000.000 Kia από το εργοστάσιο της Σλοβακίας

Την παραγωγή άνω των πέντε εκατομμυρίων μονάδων γιόρτασε η Kia στο εργοστάσιό της, στη Ζιλίνα της Σλοβακίας, ενώ το 5.000.000ό αυτοκίνητο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής  ήταν ένα Sportage hybrid. Από τα πέντε εκατομμύρια οχήματα που κατασκευάστηκαν εκεί, περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια είναι Sportage, τα οποία παράγονται στην Kia Σλοβακίας από τη δεύτερη γενιά. Ακολουθούν με μικρή διαφορά τα μοντέλα Ceed, με περισσότερα από 2,1 εκατομμύρια.

«Έχουμε τριπλασιάσει το μερίδιό μας στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου τις τελευταίες δύο δεκαετίες χάρη στην παρουσία του εργοστασίου μας στην Ευρώπη», σχολίασε ο Marc Hedrich, Πρόεδρος της Kia Europe, παρών στην τοπική τελετή. «Η τεράστια επιτυχία των μοντέλων Ceed και Sportage που παράγονται στη Σλοβακία είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη, καθώς έγιναν μοντέλα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη αρκετές φορές, κάτι που είναι απόδειξη της ποιότητας που κατάφερε να επιτύχει η Kia», πρόσθεσε.

Η Kia Slovakia παράγει επί του παρόντος σχεδόν 1.500 οχήματα Ceed και Sportage την ημέρα, τα οποία μεταφέρονται με τρένο και φορτηγά στους πελάτες. Τα τελευταία χρόνια, οι κύριες χώρες εξαγωγής της Kia Σλοβακίας παραμένουν η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Σουηδία και η Ισπανία. Η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει και να εφαρμόζει νέες τεχνολογίες για την αύξηση της αποδοτικότητας της παραγωγής και της ασφάλειας των εργαζομένων, τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τη διασφάλιση της μέγιστης ικανοποίησης των πελατών. Μέσω της ίδρυσής της το 2013, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει υποστηρίξει μια ποικιλία έργων στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, του περιβάλλοντος και της ένταξης.

Η αυτοκινητοβιομηχανία απασχολεί σήμερα περίπου 3.800 άτομα, με μέσο ποσοστό διατήρησης εργαζομένων 11 χρόνια. Μεταξύ του σημερινού προσωπικού, περισσότεροι από 1.300 εργαζόμενοι εργάζονται για την Kia Slovakia για περισσότερα από 15 χρόνια, καθιστώντας την εταιρεία σταθερό εργοδότη στην περιοχή τα τελευταία 20 χρόνια και ως εκ τούτου στρατηγικό εταίρο της πόλης της Ζιλίνα, των γύρω δήμων και κοινοτήτων. Όντας ο μοναδικός παραγωγός αυτοκινήτων στη Σλοβακία με δικό του πιστοποιημένο εργαστήριο εκπομπών και εγκατάσταση παραγωγής κινητήρων, το προσωπικό αντιπροσωπεύει τους πιο εξειδικευμένους μηχανικούς που ειδικεύονται τόσο στις εργασίες συναρμολόγησης όσο και στη μηχανική κατεργασία. Ως εκ τούτου, η Kia βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και της βιωσιμότητας για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.

Επιπλέον, η αφοσίωση και η ικανότητα του εργατικού δυναμικού σε συνδυασμό με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις επέτρεψαν στην Kia να ανταποκριθεί στις εξελισσόμενες ανάγκες των ευρωπαίων πελατών. Η τεχνική ικανότητα της ομάδας παραγωγής συνδυάζεται μόνο με την αφοσίωσή της στην περιβαλλοντική διαχείριση. Μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών, η Kia μείωσε σημαντικά το οικολογικό της αποτύπωμα ανά παραγόμενο αυτοκίνητο την τελευταία δεκαετία: εξοικονόμηση 16% ηλεκτρικής ενέργειας, 35% εξοικονόμηση νερού με την επαναχρησιμοποίηση του ανακυκλωμένου νερού και περαιτέρω μείωση κατά 19% στο CO2. Τέλος, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο της Kia στη Ζιλίνα χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τις δραστηριότητές του.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους, τους προμηθευτές και τους συνεργάτες μας για τις προσπάθειες και την αφοσίωσή τους: χάρη στη σκληρή δουλειά τους, καταφέραμε να παράγουμε πέντε εκατομμύρια οχήματα στο Teplicka nad Vahom», δήλωσε ο Geon Won Shin, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Slovakia.

Get it on Google Play Download on the App Store