Αποκαλύφθηκαν τα Ford S-MAX & Galaxy Hybrid

H Ford αποκάλυψε τις υβριδικές εκδόσεις των δυο πολυμορφικών μοντέλων της, συνδυάζοντας έτσι πρακτικότητα (προσφέρονται κι ως 7θέσια), οικονομία καυσίμου, αλλά και μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Και παράλληλα ενισχύει τις αγοραστικές επιλογές για τα μοντέλα της.

Αν και τα πολυμορφικά δεν ανήκουν στις αγαπημένες κατηγορίες του κοινού, εν τούτοις η Ford τα φροντίζει και τα προσφέρει με νέες προηγμένες τεχνολογίες κίνησης, όντας διαθέσιμα προς αγορά σε όλη την Ευρώπη. Το σύστημα κίνησης που εξοπλίζει τόσο το S-MAX, όσο και το Galaxy είναι κοινό, αποτελούμενο από έναν κινητήρα βενζίνης 2,5 λίτρων κι ένα ηλεκτρικό μοτέρ που τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 1,1 kWh. Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 190 ίππους και η ροπή τα 200 Nm.

Tο S-MAX Hybrid χρειάζεται 9,8 δλ. για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα, ενώ αντίστοιχα το Galaxy απαιτεί 10 δλ.! H τελική ταχύτητα και των δυο πολυμορφικών αγγίζει τα 185 χλμ./ώρα. Σε ότι αφορά την κατανάλωση καυσίμου, αυτή σύμφωνα με τη Ford ανέρχεται στα 6,4 λτ./100 χλμ. Το μεγαλύτερο όφελος βέβαια που προκύπτει από την ενσωμάτωση της υβριδικής τεχνολογίας στα δυο μοντέλα, είναι η μείωση στις εκπομπές CO2, κατά 10%, όπου σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP είναι 146 γρ./χλμ. για το S-MAX και 148 γρ./χλμ για το Galaxy.

Επιπρόσθετα, με την υβριδική τεχνολογία γίνεται ανάκτηση ενέργειας έως και κατά 90% της κινητικής που είθισται να χάνεται κατά την επιβράδυνση του οχήματος. Έπειτα από την ανάλογη μετατροπή σε ηλεκτρική, αποθηκεύεται στην μπαταρία. Εν συνεχεία, η ηλεκτρική ενέργεια υποστηρίζει τον θερμικό κινητήρα, μειώνοντας την κατανάλωση, μιας και το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί κι αμιγώς ηλεκτρικά.

Η μπαταρία (κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της μάρκας στη Βαλένθια) και στα δυο Ford βρίσκεται κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών, αλλά με την ειδοποιό διαφορά, πως δεν μεταβάλλεται η χωρητικότητα. Έτσι στο S-MAX είναι διαθέσιμα από 700 έως και 2.200 λίτρα (πλήρως πεσμένα τα καθίσματα και έως την οροφή) αποθηκευτικού χώρου. Για το Galaxy ο μέγιστος διαθέσιμος χώρος με πεσμένα καθίσματα ανέρχεται στα 2.339 λίτρα.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10 ιντσών, ενώ στο ανώτερο σημείο της κεντρικής κονσόλας υπάρχει η 8ίντση οθόνη αφής για το infotainment. Αυτό που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της τεχνολογίας είναι το FordPass Connect που παρέχει WiFi σύνδεση έως και σε 10 συσκευές. Από εκεί κι έπειτα τα δυο MPV διατηρούν στο ακέραιο τα πλεονεκτήματα των υπολοίπων εκδόσεων, τόσο στον τομέα των χώρων, όσο και του εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας.

 

Get it on Google Play Download on the App Store