Δημοφιλές ντίζελ SUV με 12.000 ευρώ

Η εποχή που τα αυτοκίνητα πετρελαίου ήταν πολύ δημοφιλή και στη χώρα μας (πολύ λίγο καιρό σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη) έχει περάσει ανεπιστρεπτί, ωστόσο το ενδιαφέρον παραμένει, τόσο στα καινούρια όσο και στα μεταχειρισμένα. Ντίζελ από δεύτερο χέρι διατίθεται πολλά στην αγορά, ενώ μπορεί κανείς να βρει καλά μοντέλα σε προσιτές τιμές.

Μια αξιόλογη πρόταση αποτελεί το πρώτης γενιάς ανανεωμένο Nissan Qashqai, το οποίο με τον αποδοτικό 1.500άρη diesel κυκλοφόρησε αρκετά και στην εγχώρια αγορά. Τώρα μοντέλα του 2012 και 2013 πωλούνται κατά μέσο όρο σε τιμές που κυμαίνονται στις 12.000 ευρώ. Βέβαια, όπως ισχύει για κάθε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, έτσι και όσοι ψάχνουν για ένα τέτοιο Qashqai θα πρέπει να κάνουν μια πολύ καλή έρευνα και να το ξεψαχνίσουν από άκρη σε άκρη με τη βοήθεια ενός ειδικού.

Παρά το γεγονός ότι τώρα βρισκόμαστε στη νεοαφιχθείσα τρίτη γενιά του Qashqai, το μοντέλο που παρουσιάστηκε το 2010 με αισθητικές και μηχανικές ανανεώσεις παραμένει μια πολύ καλή πρόταση μεταχειρισμένου. Το μικρομεσαίο ιαπωνικό SUV είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες μιας οικογένειας, δίχως να ξοδευτούν πολλά χρήματα για την αγορά του.

Το μηχανικό σύνολο πετρελαίου των 1.5 λτ. με την πολύ καλή λειτουργία και με ισχύ 110 ίππων στις 4.000 σ.α.λ. και 240 Nm ροπής στις 1.750 σ.α.λ., κινεί άνετα το αμάξωμα των 1.418 κιλών. Το 8βάλβιδο αυτό μοτέρ συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 12,4 δλ. και τη μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 177 χλμ./ώρα. Παράλληλα εξασφαλίζει χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (5,2 λτ./100 χλμ.), με εκπομπές CO2 137 γρ./χλμ. Στα θετικά στοιχεία του Qashqai ανήκει και η ασφαλής οδική συμπεριφορά, χάρη στις σωστά ρυθμισμένες ανεξάρτητες αναρτήσεις σε όλους τους τροχούς. Το SUV της Nissan εμφανίζει λογικές κλίσεις στις στροφές, ενώ στις ευθείες είναι σταθερό ακόμα και στις γρήγορες ταχύτητες.

Στα πλεονεκτήματα του πρώτης γενιάς ανανεωμένου Qashqai ανήκει και το προσεγμένο εσωτερικό του, το οποίο αποσπά συνολικά θετικά σχόλια σε κάθε επίπεδο. Αρχικά με την ποιότητα του μαλακού πλαστικού που καλύπτει ολόκληρο το ταμπλό και την κεντρική κονσόλα, ενώ προσεγμένη είναι η συναρμογή και το φινίρισμα. Στον τομέα των χώρων, η καμπίνα του Qashqai είναι σε θέση να μετακινήσει τέσσερα ενήλικα άτομα χωρίς παραχωρήσεις. Επίσης, το πορτ μπαγκάζ με την κανονική ρεζέρβα έχει ψηλό δάπεδο και χωρητικότητα 352 λίτρα.

Σημείωση: Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο δεν αφορά αγγελία.

Get it on Google Play Download on the App Store