Δεκάδες Toyota Auris 1.4 diesel σε χαμηλές τιμές

Η προσφορά στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα είναι τεράστια και υπάρχουν τόσα πολλά και διαφορετικά μοντέλα που είναι σε θέση να καλύψουν άπαντες. Το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος, αρκετό ψάξιμο και προσοχή για να μην αποδειχτεί άνθρακας ο χρυσός. Για αυτό πάντοτε, χρειάζεται και η γνώμη ενός ειδικού, που θα δει από κοντά και θα εξετάσει το όχημα.

Μια καλή πρόταση για όσους αναζητούν ένα αξιόπιστο μικρομεσαίο χάτσμπακ σε προσιτή τιμή και με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, είναι το δεύτερης γενιάς Toyota Auris 1.4 D-4D. Μοντέλα με ταξινόμηση μεταξύ 2013-2015 πωλούνται κατά μέσο όρο σε τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 10.000-12.000 ευρώ και σε διάφορα επίπεδα εξοπλισμού.

Σε κάθε περίπτωση την κίνηση αναλαμβάνει το 8βάλβιδο μηχανικό σύνολο των 1.364 κ.εκ., ισχύος 90 ίππων στις 3.800 σ.α.λ. και με ροπή 205 Nm στις 1.400 σ.α.λ. Σύμφωνα με την Toyota, το ντίζελ Auris επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 12,5 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ./ώρα, με μεικτή κατανάλωση 3,8 λτ./100 χλμ. Στις χαμηλές στροφές δεν λείπουν κραδασμοί, όπως και ο θόρυβος που παράγει σε υψηλές στροφές, όπου πέφτει η απόδοσή του. Ο εν λόγω κινητήρας εμφανίζει θετικό τράβηγμα μετά τις 1.500 σ.α.λ. και μέχρι τις μεσαίες στροφές, αλλά πιο χαμηλά υπάρχει ένα κενό ισχύος. Επίσης, η πραγματική κατανάλωση βρίσκεται στα 6,0 λτ./100 χλμ. Στην οδήγηση το χάτσμπακ Toyota παρουσιάζει ισορροπημένη οδική συμπεριφορά και είναι άνετο, ενώ το τιμόνι διευκολύνει στους ελιγμούς στην πόλη, όμως σε γρήγορους ρυθμούς η αίσθηση που προσφέρει είναι μέτρια στις στροφές.

Το εσωτερικό του τελευταίου Auris σίγουρα δεν φτάνει σε συνολική εικόνα του υπάρχοντος Corolla, ωστόσο δεν εμφανίζει κάπου ουσιαστικές ελλείψεις, δεδομένων και των ετών του. Στην κεντρική κονσόλα φιλοξενείται το σύστημα πολυμέσων Toyota Touch2 με την οθόνη των 6,1 ιντσών στις πιο πλούσιες εκδόσεις, η οποία το αναβαθμίζει σημαντικά. Από πλευράς ποιότητας το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό αποτελείται από μαλακό πλαστικό και η συναρμογή δείχνει προσεγμένη, όμως δεν αποκλείονται τριγμοί στο εσωτερικό από συντονισμούς του κινητήρα και κατά την κίνηση σε τραχιά άσφαλτο. Οι χώροι για τους επιβάτες θα καλύψουν εύκολα τις ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας, ενώ επαρκές είναι το πορτ μπαγκάζ των 360 λίτρων με τις θήκες για μικροαντικείμενα κάτω από το δάπεδο.

Σημείωση: Τα εικονιζόμενα αυτοκίνητα δεν αφορούν αγγελία.

Get it on Google Play Download on the App Store