Αξιόπιστο αυτοκίνητο του πεντοχίλιαρου

Για την απόκτηση ενός καινούργιου αυτοκινήτου σήμερα, τα χαμηλότερα ποσά ξεκινούν κοντά στις 15.000 ευρώ για μίνι μοντέλα, ενώ για μικρά SUV τα αρχικά ποσά κυμαίνονται από τις 20.000 ευρώ και άνω. Οπότε όσοι θέλουν φθηνό αυτοκίνητο πόλης για να εξυπηρετήσουν τις καθημερινές διαδρομές ρουτίνας, θα αναζητήσουν κάποιο μεταχειρισμένο. Η προσφορά είναι μεγάλη, ενώ τα μικρά 5ετίας παραμένουν ακριβά, αφού κοστίζουν κοντά στις 12.000-13.000 ευρώ.

Όσοι θέλουν πολύ φθηνό αυτοκίνητο supermini που να είναι αξιόπιστο και να πωλείται κοντά στις 5.000 ευρώ, τότε μια καλή λύση είναι το τρίτης γενιάς Nissan Micra. Παρά τα χρόνια του, το γεμάτο καμπύλες κόμπακτ αμάξωμά του (μήκος 3.719 χιλιοστά) παραμένει νεανικό σχεδιαστικά, ενώ πρόκειται για ένα ιδανικό αυτοκίνητο πόλης. Τέτοια μεταχειρισμένα διατίθενται αρκετά, όπως είναι και τα facelift του 2005-2010. Στο βασικό του εξοπλισμό περιλάμβανε 4 αερόσακους, υποβοήθηση τιμονιού, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικούς καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα, air condition και ηχοσύστημα.

Γεμάτο καμπύλες είναι και το εσωτερικό του, όπου τα σκληρά πλαστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί ικανοποιούν με την ποιότητά τους, ωστόσο μικροατέλειες στις ενώσεις του ταμπλό είναι ορατές. Οι χώροι του είναι σε θέση να καλύψουν τις μετακινήσεις τεσσάρων επιβατών, ενώ την πρακτικότητα αυξάνει το πίσω συρόμενο κάθισμα. Ανάλογα τη θέση του, ο όγκος του πορτ μπαγκάζ κυμαίνεται μεταξύ 237 έως 371 λίτρα.

Στα ατού του Nissan Micra K12 ανήκει ο ζωηρός 1.200άρης κινητήρας με τους 80 ίππους και τα 110 Nm ροπής. Το μηχανικό αυτό σύνολο έχει δύναμη μέχρι τις υψηλές στροφές και είναι ελαστικό στους πιο ήπιους ρυθμούς, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 13,5 δλ. Στο δρόμο το δημοφιλές ιαπωνικό αυτοκίνητο ξεχωρίζει ακόμα και σήμερα για την άριστη ευελιξία του και τον ευχάριστο οδηγικό του χαρακτήρα, χάρις και στη σχετικά σφιχτή ρύθμιση των αναρτήσεών του. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση και επειδή αυτά τα Micra μετρούν αρκετά χρόνια και χιλιόμετρα, απαιτείται εξονυχιστικός έλεγχος.

Get it on Google Play Download on the App Store