Πλουσιότατο Ford Focus Active X για έναν τυχερό

Το νέο Ford Focus διατίθεται σε πολλές εκδόσεις, μεταξύ των οποίων ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί το 5θυρο crossover μοντέλο Focus Active. Σε σχέση με τα πιο «απλά» μοντέλα, το Active ξεχωρίζει αμέσως, χάρη στο πιο περιπετειώδες παρουσιαστικό του. Αυτό διαμορφώνεται από τη διαφορετική μάσκα και προφυλακτήρες με τις ποδιές, τα προστατευτικά στους θόλους των τροχών και στα μαρσπιέ.

Για την κίνηση πέρα από τα όρια της ασφάλτου φροντίζουν διάφορα χαρακτηριστικά στοιχεία, όπως είναι η μεγαλύτερη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος κατά 30 χιλιοστά και η πίσω Active ανάρτηση SLA πολλαπλών συνδέσμων. Σε όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν τα ελαστικά υψηλότερου προφίλ με ζάντες 17 ιντσών και η διαφορετική ρύθμιση σε ελατήρια, αμορτισέρ και αντιστρεπτικές δοκούς.

Επιπλέον, εκτός από τα προγράμματα οδήγησης Normal, Sport και Eco, το Focus Active εξοπλίζεται ακόμα με το πρόγραμμα Slippery. Αυτό ρυθμίζει το ESC και το Traction Control ώστε να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε επιφάνειες μειωμένης τριβής (λάσπη, χιόνι, πάγος), ενώ το πρόγραμμα Trail συμβάλει στη διατήρηση της «φόρας» του αυτοκινήτου σε σαθρές επιφάνειες (πχ. άμμος) ρυθμίζοντας την απόκριση του γκαζιού, τα χαρακτηριστικά απόδοσης του ABS και το Traction Control.

Το συγκεκριμένο Focus Active X mHEV 1.0 EcoBoost, συνοδεύεται με πλουσιότατο εξοπλισμό. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει 6 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, φώτα LED, αυτόματο κλιματισμό, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, οθόνη αφής 8 ιντσών, ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα χώρου αποσκευών, αισθητήρες στάθμευσης εμπρός – πίσω, κάμερα οπισθοπορείας και πολλά ακόμα.

Την κίνησή του αναλαμβάνει ο ιδιαίτερα πολιτισμένος και αποδοτικός 1.000άρης EcoBoost με το ήπιο υβριδικό σύστημα. Το δυνατό μηχανικό αυτό σύνολο αποδίδει 155 ίππους και 240 Nm ροπής και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 9,3 δλ., η τελική ταχύτητα φτάνει τα 209 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 5,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 119 γρ./χλμ.

Το εικονιζόμενο Focus Active X mHEV 1.0 EcoBoost θα το βρείτε στον Επίσημο Έμπορο της Ford, την Ford Car Center, στην τιμή των 21.990 ευρώ. Είναι ταξινομημένο τον Οκτώβριο του 2020 και έχει διανύσει 3.500 χλμ. (καινούργιο με το μεταλλικό χρώμα και λοιπά έξοδα κοστίζει κοντά στις 25.000 ευρώ).

Στοιχεία επικοινωνίας:

  • Διεύθυνση: Λεωφόρος Συγγρού 371
  • Περιοχή: Π. Φάληρο
  • Τηλέφωνο: 210 9428157
  • email: info@carcenter.gr
  • site: carcenter.gr

Χάρτης:

Get it on Google Play Download on the App Store