Ευκαιρία Mitsubishi ASX με 18.900 ευρώ

Το πρώτης γενιάς Mitsubishi ASX που παρουσιάστηκε το 2010 δέχτηκε αρκετές ανανεώσεις μέχρι να λήξει η θητεία του στην Ευρώπη, ωστόσο ακόμα συνεχίζει να πωλείται σε ορισμένες χώρες, όπως είναι στις Η.Π.Α. ως Outlander Sport. Στην Ευρώπη λανσαρίστηκε εδώ και λίγο καιρό σε μεγάλες αγορές το νέο ASX, το οποίο είναι το Renault Captur με τα σήματα της Mitsubishi.

Στην Ελλάδα το μοναδικό αυτοκίνητο της ιαπωνικής μάρκας που διατίθεται τώρα είναι το Eclipse Cross PHEV, ωστόσο απευθύνεται σε ένα πολύ «ειδικό» κοινό, λόγω του ότι κοστίζει από 45.900 ευρώ. Το πάλαι ποτέ άλλοτε δημοφιλές ASX προσφέρεται μόνο μεταχειρισμένο και μια ενδιαφέρουσα περίπτωση φαίνεται να είναι αυτό που βλέπετε. Έχει ταξινομηθεί το πριν από μια 5ετία και έκτοτε έχει διανύσει 58.644 χιλιόμετρα. Η τιμή των 18.900 ευρώ είναι απολύτως λογική με βάση τα χιλιόμετρα, την ηλικία, τον εξοπλισμό και συγκριτικά με άλλα αντίστοιχα μεταχειρισμένα ASX.

Πρόκειται για την πλούσια έκδοση Invite Plus με εξοπλισμό που περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 6,5 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, ζάντες αλουμινίου, αισθητήρες παρκαρίσματος, προβολείς ομίχλης, κλιματισμό, αισθητήρα φωτός και πολλά ακόμα.

Την κίνησή του αναλαμβάνει το μηχανικό σύνολο βενζίνης 1.6 MIVEC, με την απόδοση των 117 ίππων και 154 Nm ροπής. Ο κινητήρας αυτός παρουσιάζει καλό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές, εξασφαλίζει καλές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 11,5 δλ.) και χαμηλή κατανάλωση της τάξεως των 7,3 λτ./100 χλμ. Παράλληλα είναι ένα εύχρηστο αυτοκίνητο, με καλή ποιότητα και αρκετούς χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές (406 λίτρα). Ίσως είναι μια καλή ευκαιρία για όποιον ψάχνει ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο και αξιόπιστο μικρομεσαίο SUV σε λογικά χρήματα, δεδομένου ότι στα καινούργια δεν υπάρχει σε αυτά τα λεφτά ούτε μικρό SUV.

Get it on Google Play Download on the App Store