Άθικτο Opel του 1990 με μόνο 5.323 χιλιόμετρα!

Τα παλιά αυτοκίνητα με ελάχιστα χιλιόμετρα που έχουν διατηρηθεί σαν καινούργια, είναι συνήθως σπάνια μοντέλα υψηλής αξίας. Παρόλα αυτά υπάρχουν και κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις «θνητών» μοντέλων, που παραμένουν άθικτα μετά από πολλά χρόνια.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και το συγκεκριμένο και εξαιρετικά δημοφιλές στην εποχή του, Opel Kadett Sedan. Πρόκειται για το τελευταίας, 5ης γενιάς Kadett, το οποίο παρουσιάστηκε το 1984 και έμεινε στην παραγωγή έως το 1995. Το εικονιζόμενο ταξινομήθηκε για πρώτη φορά στις 29 Οκτωβρίου του 1990 και μετά την κατασκευή του στη Γερμανία, μεταφέρθηκε στην Ιταλία για να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του. Για άγνωστο όμως λόγο διένυσε ελάχιστα χιλιόμετρα, καθώς το οδόμετρό του έχει μείνει στα μόλις 5.323 χλμ.

Παρά τα 32 χρόνια που κουβαλάει, έχει παραμείνει σε άριστη κατάσταση εξωτερικά, δίχως σκουριές, ενώ και το εσωτερικό του δεν φαίνεται να φέρει φθορές. Ένα από τα κύρια θετικά του γνωρίσματα αποτελούσε το πάρα πολύ μεγάλο πορτ μπαγκάζ των 550 λίτρων, στο αεροδυναμικό αμάξωμα (Cd: 0,32) των 4.218 χλστ. μήκους.

Το εικονιζόμενο εφοδιάζεται με τον 1.400άρη κινητήρα (με καρμπυρατέρ), των 75 ίππων και 108 Nm ροπής. Όσον για την τιμή του, ο πωλητής (δείτε εδώ την αγγελία) ζητά το υψηλό ποσό των 9.980 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store