Ακριβό χριστουγεννιάτικο «δώρο» Ford Focus ST

Το κορυφαίο μικρομεσαίο μοντέλο της Ford, το Focus ST απευθύνεται σε ένα πολύ περιορισμένο αγοραστικό κοινό, τόσο λόγω της υψηλής τιμής του, όσο και των πολλών κυβικών εκατοστών του κινητήρα του. Ωστόσο πρόκειται για ένα αυθεντικό σπορ hot hatch, χωρίς ηλεκτρική «ενίσχυση» και εφοδιασμένο με πολλά συστήματα για να τονίζουν τα δυναμικά του οδηγικά χαρίσματα.

Το εικονιζόμενο είναι το ανανεωμένο με την ακόμα πιο «αθλητική» εμφάνιση και με αναβαθμισμένες τεχνολογίες, ενώ πρόκειται για το μοναδικό μεταχειρισμένο διαθέσιμο στην Ελλάδα. Ουσιαστικά πρόκειται για καινούργιο, αφού ταξινομήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ το οδόμετρό του έχει γράψει μόνο 2.761 χιλιόμετρα. Επίσης, εντάσσεται στο πρόγραμμα Ford Approved, συνοδεύεται με όλες τις εγγυήσεις, τα χιλιόμετρά του είναι πιστοποιημένα κ.λπ. Όσο για τον εξοπλισμό του, δεν θα μπορούσε παρά να περιλαμβάνει τα πάντα σε όλα τα επίπεδα. Μεταξύ άλλων διαθέτει σπορ καθίσματα, θερμαινόμενα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα, Head Up Display, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, 19άρες ζάντες με κόκκινες δαγκάνες κ.λπ.

Κάτω από το μυώδες εμπρός καπό του φιλοξενείται ο γεμάτος δύναμη βενζινοκινητήρας 2.3 λτ. EcoBoost, ισχύος 280 ίππων και με ροπή 420 Nm. Σε συνδυασμό με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων εξασφαλίζει επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 250 χλμ./ώρα, με μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση 8 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 183 γρ./χλμ. Επιπλέον εφοδιάζεται με προφίλ οδήγησης πίστας (Track), σπορ ανάρτηση, ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, Launch Control κ.λπ.

Το μοναδικό αυτό νέο Ford Focus ST με το χαρακτηριστικό αποκλειστικό χρώμα Mean Green υπάρχει στον επίσημο έμπορο Ford Car Center και πωλείται στην τιμή των 55.000 ευρώ. Φθηνό δεν είναι σε καμία περίπτωση, όμως πρόκειται για το τελευταίο σπορ μικρομεσαίο Ford με θερμικό κινητήρα.

Στοιχεία επικοινωνίας:
  • Διεύθυνση: Λεωφόρος Συγγρού 371
  • Περιοχή: Π. Φάληρο
  • Τηλέφωνο: 210 9428157
  • email: info@carcenter.gr
  • site: carcenter.gr

Χάρτης:

Get it on Google Play Download on the App Store