Δωρεάν προσκλήσεις για καταδύσεις αναψυχής!

Η ομάδα του www.autogreeknews.gr είναι πάντοτε πρόθυμη να ανακαλύψει νέα hobby και δραστηριότητες, όπου συνδυάζοντας τες με βόλτες με το αγαπημένο μας αυτοκίνητο, βιώνει μοναδικές συγκινήσεις.

Σε μια λοιπόν από τις διαδρομές μας με αυτοκίνητο δοκιμής, κατευθυνθήκαμε προς το υπέροχο Πόρτο Ράφτη. Ένα όμορφο σημείο, ιδανικό για μονοήμερες εξορμήσεις, αλλά και για διακοπές. Εμείς βέβαια είχαμε ως σκοπό να γνωρίσουμε ένα ενδιαφέρον hobby, αυτό της αυτόνομης κατάδυσης και θα το κάναμε με τη βοήθεια του καταδυτικού κέντρου Aqua Team Porto Rafti. Το εν λόγω καταδυτικό κέντρο είναι πρότυπο στο χώρο των καταδύσεων, μιας και διαθέτει προηγμένο εξοπλισμό για όλα τα επίπεδα αυτοδυτών, αλλά κι άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό για όλα τα είδη κατάδυσης (είτε αναψυχής, είτε τεχνική).

Για να κατευθυνθούμε προς το Πόρτο Ράφτη, ακολουθούμε είτε την Αττική Οδό, ή τη Λ. Ευελπίδων (Βάρης – Κορωπίου). Η πρόσβαση στο Aqua Team Porto Rafti είναι εύκολη, αφού βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο και συγκεκριμένα στο 36ο χλμ. Λ. Πόρο Ράφτη (βλ. παρακάτω χάρτη). Παρκάραμε στο άνετο parking του καταδυτικού κέντρου και πριν πιάσουμε τα περί καταδύσεων, είχαμε αρχικά μια συζήτηση με τον Άρη και την Κική (τους ιδιοκτήτες του καταδυτικού), σχετικά με το χώρο του αυτοκινήτου. Έπειτα οδηγηθήκαμε στο εσωτερικό της σχολής το οποίο πραγματικά μας εντυπωσίασε.

Τα πάντα επιμελώς τακτοποιημένα, καθαρά με έντονες νότες θάλασσας. Αφού συμπληρώσαμε τα απαραίτητα έγγραφα, κάτσαμε στο χώρο εκπαίδευσης που διαθέτει το καταδυτικό. Ο Αλέξανδρος (ένας εκ των εκπαιδευτών της σχολής) μαζί με τον Άρη, ξεκίνησαν να μας ενημερώνουν για το πρόγραμμα Discover Scuba Diving που θα κάναμε εκείνο το μεσημέρι.

Ένα πρόγραμμα γνωριμίας με την κατάδυση, το οποίο απευθύνεται σε κάθε αρχάριο που δεν είχε πρότερη εμπειρία με την κατάδυση και για ηλικίες 10 ετών κι άνω. Σας δίνει τη δυνατότητα να λύσετε μια πολύ βασική απορία σας, για το πως είναι να αναπνέει κανείς κάτω από το νερό! Αν και δεν είναι πρόγραμμα πιστοποίησης κατάδυσης, το Discover Scuba Diving είναι μια γρήγορη και εύκολη αρχή για να γνωρίσετε ότι χρειάζεται ώστε να εξερευνήσετε τον υποθαλάσσιο κόσμο. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία με καταδύσεις, αλλά πρέπει να είστε σε λογική φυσική κατάσταση.

Έπειτα από τη θεωρία και τη γνωριμία με τον καταδυτικό εξοπλισμό, ήρθε η ώρα της πρακτικής εφαρμογής όσων είπαμε κατά τη διάρκεια της θεωρητικής εκπαίδευσης. Αφού βρήκαμε τα πάντα από τον καταδυτικό εξοπλισμό στο μέγεθος μας, ξαναμπήκαμε στο αυτοκίνητο και κατευθυνθήκαμε για την παραλία όπου και θα βουτάγαμε! Αρχικά κάναμε τις απαραίτητες ασκήσεις με επιτυχία και οι έμπειροι εκπαιδευτές μας συνόδευσαν σε μια υπέροχη βόλτα σε βάθος 5 μέτρων.

Απίστευτα χρώματα, με αρκετή θαλάσσια ζωή να δηλώνει το παρόν, ενώ παρά το γεγονός πως ήμασταν άπειροι καταφέραμε να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι, αυτό που μας ανέφεραν όσοι είχαν εμπειρία από την αυτόνομη κατάδυση: η μοναδική ηρεμία που υπάρχει κάτω από την επιφάνεια του νερού που σε κάνει να ξεχνάς όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα της βουτιάς δεν θα σας δώσουμε, αλλά θα κάνουμε κάτι καλύτερο: Θα σας προσφέρουμε 2 δωρεάν προσκλήσεις σε συνεργασία με το καταδυτικό κέντρο Aqua Team Porto Rafti, για να διαπιστώσετε από πρώτο χέρι αυτή τη μοναδική εμπειρία. Η μόνη προϋπόθεση είναι να κάνετε like στη σελίδα του αutogreeknews, αλλά και στην σελίδα του καταδυτικού κέντρου (https://www.facebook.com/aquateamportorafti). Ο διαγωνισμός ξεκινάει από σήμερα, 17/07/2020 και λήγει στις 31/07/202. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 28 Αυγούστου και θα επικοινωνήσουν με τη σχολή (τηλ. 2299401087) για να κανονίσουν την ημέρα κι ώρα που τους βολεύει.

Κι είμαστε σίγουροι, ότι όπως κι εμείς μετά το πέρας του προγράμματος Discover Scuba Diving θα «κλείσετε» επί τόπου το πακέτο εκπαίδευσης σας, για να απολαμβάνετε συνέχεια τη χαρά της αυτόνομης κατάδυσης.

Get it on Google Play Download on the App Store