Ταβέρνα – ψησταριά ο Έλατος στα Καλάβρυτα

Στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, βρίσκεται η παραδοσιακή ταβέρνα – ψησταριά ο «Έλατος», που λειτουργεί από το 1946 και δίνει έμφαση στην παραδοσιακή κουζίνα με σπιτικά φαγητά και μοναδικά εδέσματα, χρησιμοποιώντας υλικά αρίστης ποιότητας.

Η ταβέρνα ο «Έλατος» έχει λάβει βραβεία, μεταξύ αυτών και διάκριση από την Hellas Life Style Top Business, η οποία εγγυάται την άψογη ποιότητα και φιλοξενία. Το χειμώνα λειτουργεί ο μεγάλος εσωτερικός χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει έως 130 άτομα και χαρακτηρίζεται από το τζάκι στο μέσο της σάλας, τις ξύλινες επενδύσεις και την παραδοσιακή διακόσμηση. Για το καλοκαίρι υπάρχει εξωτερικός χώρος κάτω από τα πλατάνια με πολλή δροσιά, χωρητικότητας 170 ατόμων περίπου.

Στην ταβέρνα – ψησταριά ο «Έλατος» χρησιμοποιούνται μόνο ντόπια υλικά, όπως είναι χυλόπιτες, φέτα, φορμαέλα, κηπευτικά, κρασί και λάδι, τα οποία είναι βιολογικά.

Ένα από τα διάσημα φαγητά της ταβέρνας ο «Έλατος» είναι η μοναδική στην περιοχή, χοιρινή μπριζόλα σούβλας. Ο πελάτης έχει στη διάθεσή του να επιλέξει πολλά φαγητά, όπως είναι το λαχταριστό κοκορέτσι, το κοντοσούβλι, το κατσικάκι με λαδορίγανη, ο σπιτικός κόκορας με μακαρονάδα, οι απίστευτοι λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο, οι χωριάτικες πίτες, οι φρέσκες σαλάτες, τα λαδερά, όπως επίσης και τα κυνήγια.

Πληροφοριακά, τα Καλάβρυτα απέχουν από την Αθήνα περίπου 190 χλμ. και ο χρόνος του ταξιδιού με το αυτοκίνητο είναι σχεδόν δυόμιση ώρες.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Περιοχή: 25ης Μαρτίου, Καλάβρυτα

Τηλέφωνα: 26920-22541, 6972807193

Facebook: Ταβέρνα Ο Έλατος

Email: giannis_stergios@hotmail.gr

Χάρτης:

Get it on Google Play Download on the App Store