Το Suzuki Jimny έγινε Integrale και Renault 5 Turbo!

Συνήθως το Suzuki Jimny αρέσκεται να μεταμορφώνεται σε Mercedes G-Class, όμως πλέον έχει δυο ακόμα μεταμφιέσεις στην γκαρνταρόμπα του, με έμπνευση μάλιστα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Από εδώ και στο εξής μπορούμε να αναφερόμαστε στο ιαπωνικό off roader τόσο ως « Lancia Delta Integrale», όσο και ως «Renault 5 Turbo»!

Υπεύθυνη για το διπλό makeover είναι η «σεσημασμένη» DAMD, που έχει παρουσιάσει ουκ ολίγες βελτιωτικές προτάσεις για το σκληροτράχηλο Suzuki. Οι δυο τελευταίες αντλούν έμπνευση από Ιταλία και Γαλλία, προσαρμόζοντας στο εμπρός μέρος του «Τζίμη» τα αντίστοιχα από την Integrale και το 5άρι Turbo. Προφυλακτήρες, μάσκα και φανάρια παίρνουν τη μορφή εκείνων από τα δυο ιστορικά μοντέλα, με το Jimny «Integrale» να υιοθετεί και το κάθετο (ρυθμιζόμενο στην Delta) spoiler στην οροφή. Αεροτομή έχει και το Jimny «5 Turbo», το οποίο -σε αντίθεση με την πηγή- έχει αυτοκόλλητο που λέει ότι ΔΕΝ είναι υπερτροφοδοτούμενο.

Κάτι που εννοείται ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς κάτω από το καπό συναντάμε τον ατμοσφαιρικό 1.500άρη των 102 ίππων και 130 Nm. Τα πάντα παραμένουν σε εργοστασιακή κατάσταση, όσο κι αν το παρουσιαστικό (όπου δεσπόζουν επίσης οι λευκές 16άρες της OZ) μεταδίδει νοερά ήχους από τουρμπίνες και σκάστρες. Τούρμπο μοτέρ παρόλα αυτά υπάρχει, αλλά μόνο για την ιαπωνική αγορά και περιορισμένο σε 658 τρικύλινδρα κ.εκ. απόδοσης 65 ίππων και 96 Nm ροπής. Εικόνα από το εσωτερικό δεν έχουμε, αλλά στο «ιταλικό» Jimny διακρίνονται δυο αγωνιστικού τύπου μπάκετ καθίσματα. Καμία αναφορά επίσης δεν γίνεται από τους Ιάπωνες για τιμές.

Get it on Google Play Download on the App Store