Το απόλυτο smart Brabus των 50.000 ευρώ

Η Brabus παρουσίασε τη νέα εκδοχή του Ultimate E, που αποτελεί την απόλυτη έκφανση του ηλεκτρικού smart EQ fortwo Cabrio.

Το Ultimate E ξεχωρίζει κατευθείαν χάρις στο ολοκληρωμένο πακέτο Widestar Bodykit της Brabus, που αποτελείται από ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, φουσκωμένα φτερά, τροχούς 235/30 R18, διαφορετικά φωτιστικά σώματα και πολλά ακόμα. Η ανάρτηση είναι χαμηλωμένη και σφιχτότερη, βελτιώνοντας τόσο την εμφάνιση όσο και το στήσιμο.

Δείτε ακόμα: Κόντρα… ησυχίας μεταξύ Rolls-Royce και smart EV! (+video)

Στο εσωτερικό συναντάμε δέρμα σχεδόν σε όλες τις επιφάνειες, επενδύσεις carbon και αλουμινίου, αλλά και μπάκετ καθίσματα.

Οι βελτιώσεις συνεχίζονται στα μηχανικά μέρη, όπου το αναβαθμισμένο λογισμικό της Brabus αυξάνει την απόδοση του ηλεκτροκινητήρα στα 92 άλογα και τα 180 Nm (από 80 ίππους και 160 Nm του εργοστασιακού), βελτιώνοντας παράλληλα την απόκριση του γκαζιού. Βέβαια, η απόλυτη δυναμική του Ultimate παρέχεται μόνο όταν επιλεγεί το πρόγραμμα Sport+. Σε αυτή την περίπτωση, τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 10,9 δλ. (12,7 δλ. το κανονικό EQ fortwo Cabrio) και η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 130 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει μια Brabus 800 – Mercedes-AMG GT 63;

Το ηλεκτρικό «πυραυλάκι» μπορεί να μην είναι έκδοση περιορισμένης παραγωγής, όπως ο προκάτοχος (μόλις 23 είχαν κατασκευαστεί), αλλά το υψηλό αντίτιμο δεν θα μπορούσε να λείπει. Οι τιμές στη Γερμανία για το Ultimate E ξεκινάνε από τις 49.449 ευρώ και ξεπερνούν με χαρακτηριστική άνεση τις 50.000, αν επιλεγεί έστω ένα στοιχείο του έξτρα εξοπλισμού!

Δείτε ακόμα: Το ρωσικό ηλεκτρικό Smart των 5.000 ευρώ

Get it on Google Play Download on the App Store