Το Honda Jazz που κοντράρει Toyota Land Cruiser!

Το ολοκαίνουργιο Jazz διατίθεται στην έκδοση Crosstar, απόλυτα εναρμονισμένο με την ανάγκη για crossover σε κάθε κατηγορία και τύπο αυτοκινήτου. Όμως και η ίδια η Honda γνωρίζει πως εκτός δρόμου, δεν πρόκειται να πάει. Η Whatzs Production φροντίζει να διευρύνει το πεδίο δράσης του ιαπωνικού μικρού.

Δείτε ακόμα: Από 21.700 ευρώ το νέο Honda Jazz

Η εν λόγω εταιρία ειδικεύεται στις off road μετατροπές και το «αγρίμι» που θα παρακολουθήσουμε, αποτελεί το καμάρι της. Πρόκειται για ένα Jazz του 2015, που κατασκευάστηκε έχοντας υπόψη το Toyota Land Cruiser. Η ανάρτηση αυξάνει την απόσταση από το έδαφος και τα πελώρια, αμιγώς χωμάτινα, ελαστικά φροντίζουν για την απρόσκοπτη απομάκρυνση της λάσπης. Τα φουσκώματα στα φτερά προέρχονται από Jeep Cherokee, το εμπρός μέρος είναι εντελώς ανασχεδιασμένο για αύξηση της γωνίας προσέγγισης, υπάρχει «εργάτης», σχάρα οροφής με συστοιχία LED και ρεζέρβα κανονικών διαστάσεων, ενώ συναντάμε μέχρι «αναπνευστήρα» από κάποια ειδική έκδοση του Land Cruiser και δυο μπιτόνια βενζίνης.

Διαβάστε επίσης: Το πρώτο Nissan GT-R παντός εδάφους (+video)

Αλλαγές στον κινητήρα δεν αναφέρονται και τη μετάδοση δεν αναφέρονται, κάτι που σημαίνει πως το αυτοκίνητο παραμένει μπροστοκίνητο. Ο κινητήρας αποδίδει 132 ίππους από 1.5 ατμοσφαιρικά λίτρα (το μοτέρ του Jazz στις Η.Π.Α., όπου ονομάζεται Fit) και όπως θα δούμε, κινεί με άνεση το βαρύτερο αμάξωμα. Σε συνδυασμό με τις κόμπακτ διαστάσεις, το μικρό της Honda γίνεται ιδανικό για εξερεύνηση σπηλαίων και πρώην ορυχείων! Όχι μόνο εμπνέεται από το Land Cruiser δηλαδή, αλλά πηγαίνει σε μέρη όπου το Toyota δεν χωράει καν.

 

 

Get it on Google Play Download on the App Store