Το Ford Ranger Motion R «βουτάει» στο ανθρακόνημα

Η Ford μόλις παρουσίασε το «ασφάλτινο» MS-RT, ωστόσο ένας Βρετανός βελτιωτής προχώρησε στην εξέλιξη ενός ακόμα πιο ιδιαίτερου Ranger, προικίζοντάς το με ανθρακόνημα και ενισχύοντας τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του.

H Motion R γέμισε carbon το Ranger Wildtrak, τού φούσκωσε τα φτερά και το έκανε ακόμα πιο επιβλητικό – ειδικά στο κατάμαυρο χρώμα (προαιρετικά ματ) των φωτογραφιών. Τα ανθρακονήματα παίρνουν θέση στο splitter και το περίγραμμα των αεραγωγών του προφυλακτήρα, αλλά και της μάσκας, όμως όλα τα βλέμματα βέβαια πέφτουν στις προσθήκες των θόλων. Και αυξημένο παράστημα, και μοναδική εμφάνιση από το εξωτικό (και πανάκριβο) υλικό στα φτερά, τα οποία πλαισιώνονται από νέα σκαλοπάτια, αυτοκόλλητα χαμηλά στις πόρτες (MC Edition ονομάζεται τυπικά το αυτοκίνητο), μεγαλύτερη μπάρα στην καρότσα, σφυρήλατες 20άρες ζάντες, αεροδυναμικά στοιχεία στον πίσω προφυλακτήρα και τραπεζοειδείς απολήξεις για την εξάτμιση, χωμάτινα ελαστικά, τριπλή σειρά από LED στην οροφή, μαζί με αεροτομή στην καρότσα!

Στο εσωτερικό δεν έχουμε φωτογραφίες, αλλά οι Άγγλοι αναφέρουν πως επίσης δεσπόζουν τα ανθρακονήματα σε ταμπλό-πόρτες-τιμόνι, σε συνδυασμό με δέρμα nappa και alcantara. Το «Motion R» εμφανίζεται κεντημένο στα προσκέφαλα των καθισμάτων και στα ταπέτα, ενώ προσφέρονται διάφορες επιλογές εξατομίκευσης (διάφορα χρώματα για τις επενδύσεις κλπ).

Σε αντίθεση με το αμάξωμα και την καμπίνα, τα μηχανικά μέρη παραμένουν όπως τα βρίσκουμε στο Ranger Wildtrak. Δυο είναι οι διαθέσιμοι κινητήρες, αμφότεροι ντίζελ και διπλά υπερτροφοδοτούμενοι: ο βασικός τετρακύλινδρος 2.0 EcoBlue των 210 ίππων/500 Nm και ο κορυφαίος 3.0 V6 EcoBlue των 240 ίππων/600 Nm. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω ηλεκτρονικά ελεγχόμενης τετρακίνησης και 10τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Από τιμές, τώρα, το Ranger MC Edition της Motion R ξεκινά από τις 54.995 λίρες (64.252 ευρώ), τη στιγμή που το κανονικό Wildtrak εκκινεί στη Μεγάλη Βρετανία από τις 39.350 λίρες (45.983 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store