«Σατανική» Jaguar F-Type 666 ίππων (+video)

Κάποια αυτοκίνητα έχουν το όνομα, αλλά χωλαίνουν στον τομέα της χάρης. Άλλα διαπρέπουν σε προσόντα, όμως από πλευράς εμφάνισης κάπου το «χάνουν». Λίγα είναι αυτά που συνδυάζουν ιδανικά το «είναι» με το «φαίνεσθαι». Η κατάμαυρη F-Type των φώτο και του video, δεν υπάρχει αμφιβολία σε ποια κατηγορία συγκαταλέγεται.

Βελτιωμένη από την άλλοτε κραταιά ομάδα στους αγώνες αντοχής, Lister, η F-Type φέρει την λιτά «σκοτεινή» ονομασία LFT-666. O «σατανιασμένος» αριθμός, πέρα από τις εκκλησιαστικές καταβολές, χρησιμοποιείται για να αναφέρει την ιπποδύναμη του κτήνους. Ο κομπρεσοράτος V8 των 5.0 λίτρων και 550 ίππων της F-Type R πλέον αριθμεί 666 «δαιμονισμένα» άτια, τα οποία βασανίζουν τους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Η ροπή κοντεύει τα 1.000 Nm (964 για την ακρίβεια) και οι επιδόσεις, όπως είναι λογικό, λίγη σχέση έχουν με αυτές της εργοστασιακής Jaguar. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται 1 ολόκληρο δευτερόλεπτο ταχύτερα (3,1” αντί 4,1″), η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 330 χλμ./ώρα (334 αντί 300) και οι άνθρωποι της Lister υποστηρίζουν πως η LFT-666 μπορεί να «γυρίσει» το Silverstone 5 δευτερόλεπτα ταχύτερα από την F-Type R.

Δείτε ακόμα: Lamborghini-«δαίμονας» πιάνει 413 χλμ./ώρα σε 800 μέτρα! (+video)

Φυσικά για να πετύχει κάτι τέτοιο, δεν αρκεί μόνο η αύξηση στην ισχύ. Η ανάρτηση είναι πλήρως ρυθμιζόμενη σε σκληρότητα και ύψος, πολλά από τα πάνελ του αμαξώματος -μεταξύ των οποίων splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, διαχύτης στον πίσω, spoiler στο πορτμπαγκάζ, πίσω φτερά και μάσκα- κατασκευάζονται με βάση το ανθρακόνημα. Οι τροχοί είναι επίσης ελαφρού κράματος 21 ιντσών και ντύνονται με ελαστικά Michelin Pilot Super Sport.

Διαβάστε επίσης: Τι αυτοκίνητα οδηγούν οι Iron Maiden;

Το αυτοκίνητο είχε παρουσιαστεί προ 6μήνου σε μορφή πρωτοτύπου και με την ονομασία «Lister Thunder». Πλέον η αγγλική εταιρία δηλώνει έτοιμη να ικανοποιήσει παραγγελίες, μόνο που δεν ανακοίνωσε τιμές. Οπότε, προς το παρόν, περιοριζόμαστε στην παρουσίαση του Tiff Needell.


Get it on Google Play Download on the App Store