«Πρησμένα» GR Yaris και GR Corolla από την Toyota

Το highlight στο σταντ της Toyota στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο, δεν είναι άλλο από το facelift του ακόμα πιο σκληροπυρηνικού GR Yaris. Μάλιστα αυτό συνοδεύεται με δύο βελτιωμένα GR Yaris και GR Corolla που δείχνουν αρκετά «διαφορετικά», χάρη στη βοήθεια αρκετών προσθηκών στα μυώδη αμαξώματά τους.

Ξεκινώντας, το μικρότερο από τα δύο μοντέλα είναι το GR Yaris RR x GROW Concept. Έχει φορέσει αρκετά μέρη από τη Rookie Racing που του προσδίδουν «θυμωμένη» εμφάνιση, περιλαμβάνοντας μια μεγάλη αεροτομή στο χείλος του εμπρός προφυλακτήρα. Επιπρόσθετα η Toyota το έχει εφοδιάσει με ασημί πολυάκτινες ζάντες διακοσμημένες με μωβ μπουλόνια και ένα ζεύγος από πλαϊνές προσθήκες στα μαρσπιέ. Οι αλλαγές συνεχίζουν στο πίσω μέρος όπου υπάρχει ένα χείλος στον προφυλακτήρα, απολήξεις εξάτμισης από τιτάνιο και μια μεγάλη πίσω αεροτομή εμπνευσμένη ίσως από το αντίστοιχο Yaris WRC. Επίσης το αυτοκίνητο δείχνει να έχει χαμηλώσει και άλλο.

Δίπλα του στο σταντ της Toyota φιγουράρει το GR Corolla x GROW Design. Έχει λάβει πολλές εξωτερικές αναβαθμίσεις για να γίνει πιο σπορ και μυώδες, περιλαμβάνοντας ένα νέο μπροστινό splitter και πλαϊνές ποδιές στα μαρσπιέ. Επίσης έχουν τοποθετηθεί τροχοί διαφορετικού στυλ με μαύρο φινίρισμα στην πλευρά του συνοδηγού και χρυσό-χάλκινο στην πλευρά του οδηγού. Περιέργως η Toyota δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το πίσω μέρος, αν και μπορούμε να διακρίνουμε ένα νέο spoiler ακριβώς κάτω από το πίσω παράθυρο. Ο διαχύτης δείχνει και αυτός με τη σειρά του να έχει τροποποιηθεί.

Ωστόσο παραμένει άγνωστο αν αυτές οι οπτικές βελτιώσεις που παρουσιάζονται στα πρωτότυπα θα βγουν στην παραγωγή. Αυτό που έχει επιβεβαιώσει η Toyota είναι πως το αναβαθμισμένο GR Yaris θα προσφέρεται με μια ευρεία γκάμα από επίσημα προϊόντα βελτίωσης. Μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνουν καπό και αεροτομή από ανθρακονήματα, βολάν διπλής μάζας χαμηλής αδράνειας και ένα νέο σετ αμορτισέρ ειδικά εξελιγμένο για οδήγηση στην πίστα.

Get it on Google Play Download on the App Store