Τα τροπέτα έχτισαν ολόκληρες επιχειρήσεις βελτιώσεων τα παλιότερα χρόνια, αλλά ακόμα και σήμερα παραμένει ένας αποτελεσματικότατος τρόπος tuning. Αρκεί φυσικά να το επιτρέπει η τεχνολογία και η διαρρύθμιση του αυτοκινήτου. Τα σύγχρονα δεν είναι ιδιαίτερα προσφιλή στις «μεταμοσχεύσεις», αλλά σε μοντέλα 20-30ετίας και άνω οι βελτιωτές κάνουν πάρτι. Δείτε αυτό το Toyota Corolla 6ης γενιάς, που στην ουσία είναι Celica GT-Four ST205.
Ξεκίνησε την καριέρα του ως 1.600άρι, στα τέλη της δεκαετίας του 80. Ο σημερινός του ιδιοκτήτης πρόκειται για πολύ ανήσυχο άτομο, όταν μιλάμε για αυτοκίνητα και επιδόσεις. Συνταγή που, πρακτικά, προεξοφλούσε μεγάλες αλλαγές για το ιαπωνικό χάτσμπακ. H -σχετικά- εύκολη λύση ήταν η αλλαγή μοτέρ, με κάποιο ισχυρότερο. Καλύτερος υποψήφιος από την κορυφαία Celica δεν υπήρχε, ωστόσο ο κάτοχος του Corolla έκανε τη μίνι έκπληξη και επέλεξε τον 3S-GTE από την τελευταία, αντί για την ST185 που ήταν πιο κοντά ηλικιακά στο αυτοκίνητό του. Για το ίδιο μοτέρ μιλάμε εξάλλου, σε ισχυρότερη μορφή.
Στη διπλοφάναρη Celica GT-Four ο 2.0λιτρος τετρακύλινδρος τούρμπο απέδιδε 252 ίππους και 304 Nm, όμως η έφεσή του στα «τσιγκλίσματα» τον φέρνει πανεύκολα πάνω από τα 300 άλογα. Για τον Boris, όπως ονομάζεται ο άνθρωπος που έχει την Corolla – «εκτελεστή», στόχος ήταν τα 400 άλογα. Μαζί τους, το σύστημα τετρακίνησης και το κιβώτιο από την ST205, προκειμένου να περνάνε στην άσφαλτο. Έναν καμένο συμπλέκτη και μια αντικατάσταση με aftermarket δίδισκο, η Corolla GT-Four πια μπορεί να εκτινάσσεται άφοβα στις εκκινήσεις και να αφήνει «στον τόπο» πολύ πιο μοντέρνους ανταγωνιστές.