Στην γκάμα των μοντέλων M, η X3 δεν βρίσκεται ιδιαίτερα ψηλά σε δημοτικότητα. Κάτι απολύτως λογικό, όταν έχει για «αδερφές» τις M2, M3/M4, M5, M8 και X6 M. Η X3 M, μαζί με τις αντίστοιχες X4 και X5 βρίσκονται αρκετά κλικ πίσω στις προτιμήσεις του κοινού, ωστόσο δεν πάει να πει πως μιλάμε για αμελητέα ποσότητα.
Δείτε ακόμα: Νέα υβριδική BMW X3 με 292 ίππους και 2,1 λίτρα/100 χλμ.
Το μικρότερο SUV Μ της BMW φέρει τον νέο εξακύλινδρο S58 twinturbo των 3.0 λίτρων, που βρίσκουμε και στις νέες M3/M4. Αποδίδει 480 άλογα και 600 Nm ροπής στις απλές εκδόσεις και τα οποία γίνονται 510 άλογα στις εκδόσεις Competition, με την ροπή να παραμένει στα 600 Nm. Τα πρώτα 100 χλμ/ώρα έρχονται σε 4,2 δλ. στις εκδόσεις με τα 480 άλογα, ενώ τα επιπλέον 30 των Competition κατεβάζουν τον χρόνο κατά 1 δέκατο. Η τελική ταχύτητα σε κάθε περίπτωση περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, αλλά με την επιλογή του M Driver’s Package ο κόφτης μετατοπίζεται στα 280 χλμ./ώρα στις απλές και τα 285 στις Competition.
Διαβάστε επίσης: Ακόμα πιο ακαταμάχητη η νέα BMW M5
Εκτός από τις M3/M4, η X3 M (και η X4 M) μοιράζεται μηχανικά μέρη και με τη M5. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, με το σύστημα τετρακίνησης να προέρχεται σχεδόν αυτούσιο από το βαυαρικό υπερ-σεντάν, αλλά δίχως την επιλογή απομόνωσης του εμπρός άξονα καθώς η BMW θεωρεί πως η πίσω κίνηση δεν συνάδει με την γκάμα Χ των SUV της. Κάπου εδώ, έρχεται η Mission Performance.
Δείτε ακόμα: M8 625hp ταπεινώνει GT-R 630hp, GTC4 Lusso 690hp
Η εν λόγω εταιρία εδρεύει στις Η.Π.Α. και ειδικεύεται στις μετατροπές/επαναπρογραμματισμούς λογισμικών. Όπως είπαμε, η πισωκίνητη υποδομή στο M xDrive υπάρχει. Η MP την φέρνει στην επιφάνεια, προγραμματίζοντας κατάλληλα τον εγκέφαλο στο σύστημα τετρακίνησης ώστε να προσφέρει στον οδηγό τις ίδιες δυνατότητες με αυτές της M5. Κοινώς, την αποσύνδεση του εμπρός άξονα και την μετατροπή του αυτοκινήτου σε καταστροφέα πίσω ελαστικών.