Μοναδικό Range Rover 650HP για δώρο Χριστουγέννων

Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο έκανε στον εαυτό του ένας ευκατάστατος λάτρης των σπορ SUV, αναθέτοντας στη Manhart τη δημιουργία ενός μοναδικού Range Rover 650 ίππων, με την κατάλληλη εμφάνιση για να συνοδεύει τόση δύναμη.

Το RV 650 Edition 01/01 σχεδιάστηκε αποκλειστικά για έναν πελάτη των Γερμανών από την Ανατολιή Ευρώπη, ξεχωρίζοντας από τον κλασικό -για αυτοκίνητο της Manhart- χρωματικό συνδυασμό του μαύρου με το χρυσαφί, στα αυτοκόλλητα σε καπό-πόρτες-οροφή-πόρτα πορτμπαγκάζ και τις λεπτομέρειες σε μάσκα, προφυλακτήρες, διαχύτη. Φυσικά οι τεράστιες ζάντες (24 ιντσών σε ελαστικά 295/35) είναι αυτές που κεντρίζουν όλα τα βλέμματα, κερδίζοντας έξτρα πόντους από τη χαμηλωμένη ανάρτηση. Μαύρο-χρυσαφί είναι και το εσωτερικό, με τα ανθρακονημάτινα φιλέτα να «κουμπώνουν» στις δερμάτινες επενδύσεις ιδανικά και τις χρυσαφί ραφές να δίνουν το δικό τους τόνο.

Στα μηχανικά μέρη, που ενδιαφέρουν και περισσότερο, το RV 650 βασίζεται στο Range Rover P530 , δηλαδή το κορυφαίο της γκάμας. Ο 4.4 V8 twinturbo αποκτά νέο εγκέφαλο και αναβαθμισμένη εξάτμιση, κερδίζοντας 120 ίππους και 140 Nm σε σχέση με το εργοστάσιο. Πλέον, το 8άρι αυτόματο κιβώτιο και το σύστημα τετρακίνησης συνεργάζονται με 650 ίππους, συν ένα υψηλότατο ποσό ροπής που ανέρχεται στα 890 Nm. Η Manhart δεν ανακοινώνει στοιχεία επιδόσεων, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι πολύ ταχύτερο από τα 4,5 δλ. που θέλει το εργοστασιακό, για το 0-100 χλμ./ώρα. Πολύ πιθανό να σπάει το φράγμα των 4,0 δλ. για το 100άρι, ενώ και ο κόφτης των 250 χλμ./ώρα λογικά θα μετατοπιστεί πιο πάνω.

Get it on Google Play Download on the App Store