Η Mugen βελτιώνει το νέο Honda HR-V

Δεν πρόλαβε να παρουσιαστεί η 3η γενιά του Honda HR-V και η Mugen παρουσίασε τη βελτιωμένη εκδοχή του, με έμφαση στη δυναμική εμφάνιση.

Ο φημισμένος βελτιωτής ανέλαβε να δώσει αύρα Type R στο compact crossover, για την εγχώρια αγορά (όπου ονομάζεται Vezel). Η νέα μάσκα με το σήμα της Mugen, το splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, οι πλαϊνές ποδιές με το κόκκινο σιρίτι από πάνω, οι αεροδυναμικές προσθήκες στον πίσω προφυλακτήρα και η διπλή απόληξη της εξάτμισης, μαζί με την αεροτομή και τα σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα είναι οι αλλαγές συγκριτικά με το εργοστασιακό. Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε τις 18άρες ζάντες με το δίχρωμο φινίρισμα, οι οποίες εκτός από ομορφότερες είναι και ελαφρύτερες των εργοστασιακών.

Από μηχανικής άποψης, θα μπορούσαμε να πούμε πως οι νέοι τροχοί εμπίπτουν στην κατηγορία, ως μείωση της μη αναρτώμενης μάζας. Ελαφρώς καταχρηστικά, για να γεμίσει το «δελτίο», καθώς οι αλλαγές της Mugen περιορίζονται στη νέα εξάτμιση και το φίλτρο αέρα, που έχει σχεδιαστεί –σύμφωνα με τους ίδιους- κατά τις προδιαγραφές των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα Super GT και Super Formula. Συνεπώς, η ισχύς του υβριδικού συνόλου (1.500άρης βενζινοκινητήρας και 2 ηλεκτροκινητήρες) παραμένει στα 131 άλογα και 253 Nm.

Get it on Google Play Download on the App Store