Η τεχνολογία δεν έχει κάνει θαύματα μόνο στους τομείς της ασφάλειας των αυτοκινήτων, αλλά και στη βελτίωση. Οι σύγχρονοι κινητήρες βασίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό στις ηλεκτρονικές υποδομές, κάτι που τους καθιστά επιρρεπείς στα «τσιγκλίσματα» και την αύξηση της ισχύος. Δεν είναι όλοι 1.8 20VT βέβαια, αλλά πολλά μοτέρ αποκτούν αρκετά παραπάνω άλογα από τα εργοστασιακά, με ελάχιστο κόπο. Αυτό της BMW M4 αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.
O S58B30T0 ανακοινώνεται με 510 ίππους στις 6.250 σ.α.λ. και 650 Nm στις 2.750-5.500 σ.α.λ. από το εργοστάσιο, για τις εκδόσεις Competition, αλλά τα δυναμόμετρα έχουν δείξει πως το πραγματικό του νεύρο είναι ακόμα πιο έντονο. Εξίσου έντονη είναι η σχέση του με το tuning, καθώς με έναν απλό επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου «τσιμπάει» 100 άλογα και άλλα τόσα Nm ροπής. Χωρίς πολύπλοκες μετατροπές, το κιτ της Dahler στέλνει τη M4 Competition σε επίπεδα που κάνει ακόμα τη M4 CSL να ζηλεύει.
Βάσει δυναμομέτρησης του καναλιού DragTimes, η M4 Competition xDrive παράγει 515 ίππους και 639 Nm. Κατόπιν εγκατάστασης του παράλληλου εγκεφάλου, η ισχύς μετρήθηκε στα 610 άλογα και τα 739 Nm. Από εκεί και πέρα, είναι στη διακριτική ευχέρεια του οδηγού το πόσα άτια θα διαχειρίζεται το δεξί του πόδι. Μέσω εφαρμογής στο smartphone μπορεί να επιλέξει αν ο 3.0λιτρος εν σειρά εξακύλινδρος twinturbo θα στείλει στους τροχούς 610 ίππους, ή τους 510 του εργοστασίου. Εύκολα, άκοπα, με ένα «κλικ». Ανάλογες και οι διαφορές στο χρονόμετρο, όπου η βελτιωμένη M4 Competition xDrive ρίχνει σχεδόν 0,2 δλ. στη «μαμά»: 3,39 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα με το εγκεφαλάκι, 3,52 δλ. χωρίς (εργοστασιακά, βέβαια, έχει γράψει και 2,8 δλ.!). Μάλιστα το κιτ αφαιρείται πανεύκολα, προκειμένου να μη φαίνεται στο συνεργείο και υπάρχουν ζητήματα με την εγγύηση!