Hyundai Getz 1.4 με 340 άλογα στους τροχούς!

Το Hyundai Getz αποτέλεσε ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα της Hyundai, το οποίο ακόμα και τώρα έχει ζήτηση στα μεταχειρισμένα. Πρόκειται για ένα φιλικό, αξιόπιστο, ευρύχωρο και πρακτικό αυτοκίνητο για τις καθημερινές αστικές μετακινήσεις. Πιο πολύ πούλησε με τους κινητήρες 1.1 λτ. 66 hp και 1.4 λτ. 97 hp, κάποια λίγα ήταν 1.6 λτ. 106 hp, ενώ υπήρχε και 1.5 CRDi 88 hp.

Κάποια λίγα βελτιωμένα Getz περιορίζονταν σε φίλτρο και εξάτμιση, μαζί με ζάντες, χαμήλωμα και αεροτομές. Το συγκεκριμένο όμως Getz είναι ένα μικρό κτήνος, αφού εξωτερικά δεν προϊδεάζει για το τι κρύβεται κάτω από το εμπρός καπό του.

Ο 1.400άρης κινητήρας δεν έχει καμία σχέση με το αρχικό μοτέρ, αφού στους τροχούς φτάνουν 340 ίπποι και 415 Nm ροπής, οπότε στον στρόφαλο θα αγγίζει περίπου τα 370-380 άλογα. Ίσως να είναι το πιο ισχυρό Getz που κυκλοφορεί. Οι προσθήκες και βελτιώσεις είναι αναμενόμενα πολλές, όπως τουρμπίνα με μέγιστη πίεση στα 2 bar, σφυρήλατα έμβολα, γυαλισμένη κεφαλή, άλλα ελατήρια, εκκεντροφόροι, νέο σύστημα εξάτμισης κ.λπ.

Στις επιταχύνσεις από στάση θα είναι δύσκολο να περάσει όλη αυτή η δύναμη στους εμπρός τροχούς, αφού ακόμα και εν κινήσει σπινιάρει. Πάντως όταν βρίσκει πρόσφυση τερματίζει το κοντέρ για πλάκα.

Get it on Google Play Download on the App Store