«Φτιαγμένη» BMW XM τρομοκρατεί κόσμο (+video)

BMW άκουσε για άλλη μια φορά πολλά γύρω από την εμφάνιση των αυτοκινήτων της, όταν λάνσαρε την XM. Το πρώτο PHEV τέκνο του M GmbH συνοδεύεται από ιδιαίτερα σχεδιαστικά γνωρίσματα, όπως τα τεράστια «νεφρά», τα πολύ λεπτά φανάρια εμπρός, οι διαγώνιες τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και το μοτίβο των προφυλακτήρων. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα σχήματα που κυκλοφορούν. Όμορφη δεν τη λες, σε καμία περίπτωση. Επιβλητική και τρομοκρατική για τα άλλα αυτοκίνητα, όμως, σίγουρα. Οι Άραβες της Renegade Design, ωστόσο, φέρνουν το βαυαρικό κτήνος ακόμα πιο κοντά σε αυτή την περιγραφή.

Ο βελτιωτής από το Ντουμπάι εφαρμόζει πολύ πετυχημένες και στοχευμένες αλλαγές στο αμάξωμα της XM, τονίζοντας τα δυνατά της σημεία και «μακιγιάροντας» εκείνα που δεν την κολακεύουν τόσο. Ο εμπρός προφυλακτήρας, για παράδειγμα. Ενώ κανονικά χαρακτηρίζεται από τις περίεργες ακμές και ένα σχήμα που φέρνει σε εκχιονιστικό, εδώ η βαφή του εσωτερικού μέρους με μαύρο χρώμα αφήνει τα πλαϊνά τμήματα να εκφράζουν επιθετικότητα.  Σε αυτό συμβάλλει και το μεγάλο splitter, ενώ τεράστια δουλειά κάνουν οι carbon προσθήκες στους θόλους. Το αμάξωμα παίρνει σε πλάτος, συνδυαζόμενο με χαμηλότερη ανάρτηση και μεγαλύτερες «χωστές» ζάντες, που του δίνουν ακόμα πιο φαρδύ παράστημα.

Οι πλαϊνές ποδιές και ο νέος διαχύτης (όλα από ανθρακονήματα, όπως και το splitter) στον πίσω προφυλακτήρα ολοκληρώνουν την περιμετρική αναβάθμιση της XM, η οποία πλέον θυμίζει hardcore SUV επιδόσεων. Οι χρυσαφί λεπτομέρειες στο περίγραμμα της μάσκας και το πλάι, μαζί με το ανθρακονημάτινο καπό και τους αεραγωγούς του, ανεβάζουν επίπεδο την εικόνα της XM και την κάνουν να μοιάζει με πραγματικό ανταγωνιστή κατασκευών επιπέδου Lamborghini Urus. Η Red Lebel των 748 ίππων και 1.000 Nm ροπής από το συνδυασμό 4.4 V8 twinturbo-ηλεκτροκινητήρα, ταιριάζει γάντι σε αυτό το look.

Μόνο 10 θα κατασκευαστούν πάντως από την Renegade Design, δίχως να αποκαλύπτεται κόστος ή έκδοση. Το ίδιο άνετα θα μπορούσε να κρύβεται από κάτω η απλή XM V8, με τα 653 άλογα και 800 Nm. Για τη βασική XM 50e των 475 ίππων και τα 700 Nm, μάλλον χαμένη θα πήγαινε τέτοια παρουσία.

Get it on Google Play Download on the App Store