Δυο Suzuki Jimny κάνουν ένα Hummer!

Το Suzuki Jimny είναι μεγάλος φαν της βελτίωσης, όπως αποδεικνύουν οι αναρίθμητες επιλογές μετάλλαξης σε διαφορετικό αυτοκίνητο που κυκλοφορούν για αυτό. Οι περισσότερες θέλουν να το κάνουν Mercedes G-Class, αλλά προέκυψε μία από την Ιαπωνία που φέρνει σε Hummer. Το «μία» είναι σχετικό βέβαια, καθώς χρειάστηκαν 2 Jimny και 1 Vitara προκειμένου να υλοποιηθεί.

Στο Σαλόνι του Τόκιο εμφανίστηκε ένα πολύ παράξενο κράμα Suzuki, ονόματι NATS Shakotan J1. To ιδιόρρυθμο αυτοκίνητο μοιάζει με Hummer, όπως φανερώνει το σχήμα του αμαξώματος και τα στρογγυλά φανάρια μπροστά, αλλά επί της ουσίας αποτελείται από μια τριπλέτα Jimny-Vitara-Samurai (Jimny και αυτό, στην ιαπωνική και άλλες αγορές)! Βάση της κατασκευής είναι το Vitara πρώτης γενιάς, με το σασί να επιμηκύνεται ελαφρώς και τον 2.5άρη V6 των 160 ίππων να παίρνει θέση στο μηχανοστάσιο. Επιμηκυσμένο αλλά και «πετσοκομμένο» το πλαίσιο, μαζί με το αμάξωμα, προκειμένου το παρουσιαστικό να θυμίζει low rider. Στο ίδιο μήκος κύματος οι νίκελ ζάντες που κρύβονται από τους θόλους, τα hydraulics στην ανάρτηση και το ηχοσύστημα που καταλαμβάνει το χώρο του πορτμπαγκάζ.

Πόρτες, χρώμα και παρμπρίζ έχουν μεταποιηθεί ώστε να θυμίζουν Hummer H2, ωστόσο τη μεγαλύτερη διαφορά κάνει το εμπρός μέρος. Εκεί όπου Samurai και Jimny συγχωνεύονται σε ένα «πρόσωπο», δημιουργώντας μια εικόνα πολύ κοντά σε εκείνη του H2. Το χρώμιο στη μάσκα πάντως, που χαρακτηρίζει το αμερικανικό κτήνος, απουσιάζει. Συνολικά, όμως, μιλάμε για μια απόλυτα πετυχημένη και πειστική προσπάθεια, η οποία μάλιστα δεν προέρχεται από κάποιον επαγγελματία βελτιωτή. Το Shakotan J1 αποτελεί δημιουργία μιας ομάδας φοιτητών, από το Nippon Automobile College! Τουλάχιστον 8/10 θα πρέπει να πάρουν ως βαθμολογία, αντικειμενικά.

Get it on Google Play Download on the App Store