Audi RS 3 900 ίππων «αφανίζει» τους πάντες (+video)

Το Audi RS 3 δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να πει πως χρειάζεται περισσότερη δύναμη. Βέβαια, από τη στιγμή που ο 2.5άρης TFSI είναι τόσο δεκτικός στη βελτίωση, και να μην θες σε βάζει στο τριπάκι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δε, σε παραβάζει.

Δείτε επίσης: «Γερμανικό» με A45 S, M2 CS και RS 3 450HP (+video)

Το κόκκινο Sedan που θα δούμε να δημιουργεί ψυχολογικά σε όποιον στήνεται δίπλα του, εμφανισιακά διαφοροποιείται μόνο στις ζάντες. Κατά τα άλλα, φαίνεται σαν ένα τυπικό RS 3 400 ίππων. Κάτω από το καπό όμως, ο πεντακύλινδρος έχει πάψει προ πολλού να θυμίζει εργοστάσιο. Τούρμπο, εγκέφαλος, πολλαπλές εισαγωγής-εξαγωγής, σωθικά και πολλά ακόμα έχουν αντικατασταθεί, με αποτέλεσμα η χωρητικότητα να έχει ανέβει στα 2.6 λίτρα και το δυναμόμετρο να δείχνει πλέον 900 άλογα. Πάντα σε συνδυασμό με το 7άρι DSG (με νέους και ενισχυμένους συμπλέκτες) και το σύστημα τετρακίνησης quattro. Κάτι που σημαίνει πως τώρα, τα 4,1 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα του εργοστασιακού είναι παρελθόν.

Διαβάστε επίσης: Η MTM κάνει τα Audi RS…Bugatti Veyron!

Κατά τη διάρκεια ενός drag event, πολλοί προσπάθησαν να ανταγωνιστούν το τετράθυρο γερμανικό όπλο. Μοτοσικλέτες, βελτιωμένα Dodge Challenger Hellcat και Nissan GT-R, από στάση και εν κινήσει. Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση ήταν το ίδιο.

Δείτε ακόμα: Audi RS 3 1.100 ίππων κάηκε σε κόντρα (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store