Υπερέχει το νέο Kia Sportage 1.6Τ 180 PS 7DCT

Το νέο Kia Sportage αποτελεί μία πληρέστατη πρόταση στα μικρομεσαία SUV και είναι γενναιόδωρο σε όλους τους τομείς, ενώ προσφέρεται με μια ευρεία γκάμα κινητήρων βενζίνης, πετρελαίου, full hybrid και Plug-in hybrid.

Στη βάση τοποθετείται το 1.6 T-GDi 150 PS 48V LX Dynamic στην τιμή των 31.190 ευρώ, χωρίς να υστερεί πουθενά. Στον εξοπλισμό του ανήκουν όλα τα σύγχρονα και απαραίτητα πλέον στοιχεία ασφαλείας, ανέσεων και συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, ενώ ο κινητήρας είναι επαρκέστατος. Όσοι όμως θέλουν ακόμα περισσότερα θα επιλέξουν το πιο δυνατό 1.6 T-GDi 180 PS με στάνταρ και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7DCT. Η τιμή του ξεκινά από τις 33.490 ευρώ, όταν το αντίστοιχο μοντέλο με τους 150 ίππους κοστολογείται από 32.790 ευρώ.

Αναφορικά με τον εξοπλισμό του Kia Sportage 1.6 T-GDi 7DCT 180 PS LX Dynamic, διαθέτει τα εξής:

  • 7 αερόσακους
  • Σύστημα αυτόματης πέδησης
  • Σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας
  • Οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Εμπρός πλήρη φώτα LED
  • Αυτόματη εναλλαγή φώτων από την υψηλή στην μεσαία σκάλα και αντίστροφα
  • Αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και υαλοκαθαριστήρων
  • Αυτόματος κλιματισμός δύο ζωνών
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και αναδιπλούμενους καθρέπτες
  • Drive Mode – επιλογή προφίλ οδήγησης (Eco, Normal και Sport)
  • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών

Το νέο Kia Sportage με το επιβλητικό και δυναμικού σχεδιασμού αμάξωμα των 4.515 χιλιοστών μήκους, διαθέτει ένα επίσης μοντέρνο εσωτερικό με όλα τα κομφόρ και μεγάλες ανέσεις. Κυρίαρχο γνώρισμα αποτελεί το ενιαίο πάνελ που ενσωματώνει τον πίνακα οργάνων με οθόνη LCD 4,2 ιντσών και 8 ιντσών για το infotainment (12,3 ιντσών αμφότερες οι οθόνες στις πιο πλούσιες εκδόσεις). Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται και η ποιότητα κατασκευής μέσω της χρήσης μαλακών υλικών σε πολλές επιφάνειες, συνδυασμένα με συμπαγή σκληρά πλαστικά και πολύ γεροδεμένη συναρμογή. Σε χώρους το εσωτερικό του νέου Kia Sportage προσφέρει άπλα σε όλους τους επιβάτες του, αφού διαθέτει πολύ ωφέλιμο πλάτος, ύψος και αέρα για τα πόδια. Μεγάλο είναι και το πορτμπαγκάζ των 562 λίτρων.

Kia Sportage 2022 tablo-1

Σχετικά με τον 4κύλινδρο turbo 1.600άρη κινητήρα των 180 ίππων και 265 Nm ροπής, μαζί με το 7DCT κιβώτιο ταχυτήτων, αποτελούν ένα ιδανικό συνδυασμό για τις ανάγκες κίνησης του Sportage των 1.580 κιλών. Επιπλέον δέχεται τη συνδρομή 17 ίππων από τον ηλεκτροκινητήρα του 48V Hybrid συστήματος. Στην πράξη ο οδηγός έχει στη διάθεσή του μπόλικη ροπή από τις χαμηλές στροφές, απολαμβάνοντας μεστό τράβηγμα και υπερεπάρκεια ισχύος ανά πάσα ώρα και στιγμή. Οι επιταχύνσεις είναι γρήγορες σε κάθε περίπτωση (0-100 χλμ./ώρα σε 8,8 δλ.), ενώ η κατανάλωση στη δοκιμή βρέθηκε στα 8,9 λτ./100 χλμ. Οι εκπομπές CO2 είναι 142 γρ./χλμ. και συνεπάγονται 99 ευρώ τέλη κυκλοφορίας.

Ο αποδοτικός κινητήρας συνδυάζεται πολύ καλά με το στήσιμο του Sportage στο δρόμο, μιας και ισορροπεί κατάλληλα την άνεση με το κράτημα. Το μικρομεσαίο SUV είναι τόσο στιβαρό και προσεγμένο και σε μόνωση, που οι επιβάτες του δεν αντιλαμβάνονται τις γρήγορες ταχύτητες που αναπτύσσει και διατηρεί με ευκολία το αυτοκίνητο στις εθνικές οδούς. Σε αυτό συμβάλλουν με τη σειρά τους η πολύ καλή ποιότητα κύλισης και η ισοπεδωτική πλήρως ανεξάρτητη ανάρτηση. Πέρα από ταξιδιάρικο, το νέο Sportage δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να το πιέσει και σε δρόμους με στροφές, όπου διακρίνεται για την ηπιότητα των αντιδράσεων και την ομοιογενή συμπεριφορά του.

Kia Sportage 2022 rear-2

Get it on Google Play Download on the App Store