Υπερ-SUVάρα στην τιμή των 32.400 ευρώ

Όλοι όσοι έχουν οικογένεια, τους αρέσουν οι υπαίθριες δραστηριότητες ή σε κάθε περίπτωση αναζητούν ένα πληθωρικό αλλά πρακτικό αυτοκίνητο με μπόλικους χώρους, θα προσανατολιστούν προς τα μικρομεσαία και άνω SUV. Τα C-SUV με μήκος κοντά στα 4,5 μέτρα ξεκινούν πλέον από 30.000-32.000 ευρώ στις αρχικές τους εκδόσεις. Εκείνοι όμως που θέλουν ένα μεσαίο SUV σε τιμή μικρομεσαίου, τότε η λύση είναι μία: Το Skoda Kodiaq.

Skoda Kodiaq 1.5 TSI 2022 front

Το επιβλητικό Kodiaq με το αμάξωμα των σχεδόν 4,7 μέτρων μήκους και τον 1.5 TSI 150 PS κινητήρα ξεκινά από την πολύ ανταγωνιστική τιμή των 32.400 ευρώ. Ποσό που αφορά το επίπεδο εξοπλισμού Ambition, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό σε στοιχεία ασφαλείας και ανέσεων. Συγκεκριμένα διαθέτει τα εξής:

  • 7 αερόσακους
  • Αυτόνομη πέδηση
  • LED φώτα ημέρας, πορείας και προβολείς
  • Οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Αισθητήρα βροχής και λειτουργίας φώτων
  • Προβολείς ομίχλης
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες
  • Διζωνικό κλιματισμό
  • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω
Ποιοτικό εσωτερικό με τεράστιους χώρους

Τίποτα δεν λείπει από το πλουσιοπάροχο εσωτερικό του Skoda Kodiaq, το οποίο είναι γενναιόδωρο σε όλα του. Η ποιότητά του είναι προσεγμένη με μαλακά πλαστικά στο ταμπλό, όπου οι ραφές στο άνω τμήμα προσθέτουν μια δόση πολυτέλειας. Μαζί με τα συμπαγή επιμέρους πλαστικά και τη γεροδεμένη συναρμογή, υπόσχεται αντοχή με την πάροδο του χρόνου και των χιλιομέτρων.

Ο οδηγός θα βολευτεί αμέσως και θα εκτιμήσει την ψηλή θέση μαζί με τα πολλά παράθυρα προς όφελος της ορατότητας. Το ίδιο άνετα θα αισθανθούν και οι υπόλοιποι επιβάτες, ακόμα και αν πρόκειται για δίμετρους, αφού ο αέρας για τα πόδια φτάνει και περισσεύει. Προαιρετικά μπορεί να προστεθεί 3η σειρά καθισμάτων με δύο θέσεις (1.000 ευρώ), για όσους έχουν ακόμα μεγαλύτερες μεταφορικές απαιτήσεις. Όσο για τον τεράστιο χώρο αποσκευών των 835 λίτρων είναι η χαρά του φορτώματος, όταν για παράδειγμα σε ευρύχωρα μικρομεσαία SUV είναι περίπου στα 550 λίτρα.

Skoda Kodiaq 1.5 TSI 2022 dashboard

Ασφαλές, άνετο και δυνατό

Το Skoda Kodiaq 1.5 TSI 150 hp προσφέρει όλα τα απαιτούμενα ενός SUV αυτής της κατηγορίας και στο δρόμο: στιβαρό, άνετο και ασφαλές. Οι ανεξάρτητες σε όλους τους τροχούς αναρτήσεις (πολλαπλών συνδέσμων πίσω) απορροφούν με επιτυχία πλείστες όσες ανωμαλίες της ασφάλτου. Άνεση και ποιότητα κύλισης τοποθετούνται στην κορυφή των προτεραιοτήτων, αφού οι όποιες σπορτίφ εκφάνσεις δεν είναι στο «χαρακτήρα» του Kodiaq. Άλλωστε είναι φτιαγμένο για να ταξιδεύει ξεκούραστα τους επιβάτες του στις εθνικές οδούς, όπως και με ασφάλεια σε διαδρομές με στροφές. Εκεί οι κλίσεις διατηρούνται σε χαμηλά -αναλογικά με το μέγεθος- επίπεδα, ωστόσο το τιμόνι είναι κατά τι αργό και βαραίνει σχετικά απότομα σε πιο πιεσμένους ρυθμούς.

Ο 1.500άρης 4κύλινδρος TSI με το σύστημα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων (ACT) και την ισχύ των 150 ίππων και 250 Nm ροπής επαρκεί για το αμάξωμα των 1,5 τόνων. Προσφέρει δυναμικές επιδόσεις ειδικά από τις μεσαίες στροφές και άνω, έχει πολιτισμένη λειτουργία και η μακριά 6η ταχύτητα κρατά χαμηλά τις στροφές του μοτέρ στο ταξίδι. Όσοι πάλι δεν θέλουν χειροκίνητο κιβώτιο, υπάρχει και η επιλογή του 7τάχυτου DSG στην τιμή των 35.200 ευρώ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά*
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.498
Ισχύς (hp/σ.α.λ.) 150/5.000-6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 250/1.500-3.000
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 9,8
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 206
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.) 6,5
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) 149
Βάρος (κιλά) 1.494
*Εργοστασιακές μετρήσεις

Get it on Google Play Download on the App Store